Saturday, July 27, 2013

Half Sem Examination & Talk Kun Fayakun

GIVE IN .
Exam hari Khamis ni oke . Khamis ni tarikh 1 Ogos . Sedarlah wahai Hana yang malas , ulangkajilah . Belajarlah bersungguh-sungguh . Di sini bukan tempat untuk bermain-main lagi . Yang penting kumpul ilmu Allah sebanyaknya bukan tempat usha-usha bakal suami *eh* . Maaf Encik Bakal Suami , saya bergurau saja . Ingat Hana , beberapa hari sahaja lagi ni . Please improve . Hana perlu ubah diri . Berangan nak kahwin tu padam sekejap . Haiyoooo , Encik Bakal Suami , terasa lambat pulak tahun depan , esok ? Haishhhhhhh , stop dreaming lah Hana . You better change because no one can help you to improve yourself , got it ?

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” (Surah Ar-Rad:11)Hana san ! Gambatte detsu ne !

Bi taufiq wa najah kepada kawan-kawan tamhidi , semoga peroleh keputusan cemerlang . Aamiinn . Ingat , Allah tidak pandang hasil lepas-lepas . Jika kita lurus A dalam SPM tak semestinya kita dekan setiap semester di universiti . Allah lihat pada usaha , walau usaha kita sedikit tapi yang sedikit itulah yang bakal mengubah sesuatu . #Pesanan pada diri dan semua .

JUMAAT , 26 Julai 2013 at DKP 3 , FST (USIM)
Kak Farah Lee datang ke USIM untuk Talk mengenai beliau sendiri . Sangat menarik sampai biasanya tidur kalau pergi mana-mana Talk tapi ni tak . Kak Farah Lee berkongsi bagaimana penghijrahannya dan beberapa tips untuk student serta banyak lagi . 

Ana dan Kak Farah Lee .No comments: