Sunday, February 17, 2013

Program Menara Gading 13 Selangor Day 4

Nak cerita hari last ni berat betul hati . Okay , biar ada melankolik background sikit lah kan , baca dalam sepi ditemani bunyi cengkerik , ahha . Okay tak lawak . 

Hari last ni pepagi as usual je cumanya kami dah siap turun dengan bebarang sekali bawa ke dewan kuliah , letak dekat luar dewan tingkat atas . Then dalam dewan , ada ucapan perasmian penutup PMG . Selepas itu kami di-divide mengikut cawangan , ana tercampak dalam cawangan lain-lain negeri dengan 14 orang peserta lain iaitu Abdul Rahman , Muhd Helmi , Salwa , Farhan , Mimi , Akmal , Arif , Syamil , Syafiq , Hafizah , Yakin , Hanif , Adiela dan Faiz .

The girls and the kakak fasi beside me yang pakai spek dekat luar tu named Atikah . Okay boys takda gambar , haha .

Kami sebenarnya diarah oleh Kak Atikah untuk melakar graf kehidupan dan menceritakannya tetapi tiba-tiba rezeki kami bertemu dengan Abang Ali Imran dan Abang Khairul Fahmi yang menceritakan serba sedikit mengenai kehidupan IPT dan menanyakan kami jurusan dan universiti pilihan kami . Kami juga diberitahu untuk turut serta dalam Persatuan Pelajar Islam untuk setiap negeri supaya kami menjadi pewaris pelatih mahasiswa mukmin akan datang , in shaa Allah . Kemudian kami masuk ke dewan kuliah semula , ada special gift untuk kami , perserta PMG . 
Taraaaa ! :D



Kami juga ada *lap air mata*

Semua semangat nyanyi last day , sob sob :'/

Opps , lupa gila , sebenarnya kami ada special guest yang deliver special talk . Orangnya selalu muncul di TV9 dan TV Alhijrah . 


Beliau ialah Ustaz Mohamad Abdullah yang diberi gelaran al-amin , hebat sungguh beliau ni . Beliau menyampaikan sesuatu yang kami tak dapat di mana-mana , alhamdulillah kami memperoleh ilmu yang sangat berharga dalam PMG ni . Semoga program sebegini terus ada dan akan sentiasa memberi ilmu yang bermanfaat bagi bukan sahaja bakal mahasiswa tetapi kepada lebih ramai pelajar sekolah rendah , sekolah menengah dan mungkin juga kepada orang ramai , in shaa Allah .

Haaaa , ni nak cerita orang special sepanjang program ni ialah bermula dengan seorang pemilik BLOG ni . Namanya Sakinah , secantik nama , secomel orangnya , haaa . Seterusnya , Auni yang juga teman serumah tapi lain bilik . Dia kelihatan orang yang tegas dan dia juga seorang yang peramah . Auni sebilik dengan Nabila . Nabila sangat baik , dia ada bagi buah oren :D ayah dia yang bawakan . Ana juga serumah dengan Hafizah dan Nasuha . Mereka ni satu sekolah . Hafizah baik sangat sebab share topup as ana out of credit , hehe . Nasuha pun baik jugak and peramah . Next are Adiela and Intan . Adiela memiliki sifat lembut and sopan . Intan pulak orang yang happy-go-lucky gituu . Mereka adalah teman serumah yang AWESOME ! Alhamdulillah .

Last words , big thanks untuk semua fasilitator dan tenaga kerja yang bertungkus-lumus menggerakkan PMG untuk melahirkan bakal mahasiswa mukmin dan in shaa Allah kami akan sahut cabaran untuk menjadi mahasiswa kopi o.O hehe . PMG GO GO GO! SEMANGAT PMG! MAHASISWA MUKMIN! 

I miss those momments with you all in PMG and im glad if somedays tiba-tiba kalau terserempak or else ada orang tegur like "Assalamualaikum Hana NATURA" Brrrrrrrr ! *tembak diri sendiri* or apa-apa yang mengingatkan fasal PMG ni dengan confirmnya ana tahu orang tu pun masih 'ber-PMG' lagi . Rindunyaaaaaaaaaaaaa 4 hari 3 malam tu :'( *kesat hingus* Okay , tak senonoh .

Amanat , wallaaaa :D *booooooo*



Klik link bawah untuk hari ketiga dan dalam entri tu ada link untu hari kedua dan pertama .



1 comment:

Zayani Zulkiffli said...

hai :)
sy ada tag awak kat entry ni.
http://nurulzayani.blogspot.com/2013/02/25-random-things-about-zayani.html