Tuesday, January 22, 2013

Kekasih Dirampas *Tanda Soal*

"Hoi perampas! Aku tak hadap pun lah laki kau . Kau nak sangat dia , boleh jahanam!"

Fehh , ayat *tutup muka* okem , sila jujur siapa pernah alami sama ada yang me-cakap-kan atau di-kena-kan dengan ayat di atas? krik krik krik . Mostly perempuan yang naik angin sangat apabila kekasihnya dirampas orang . Tahu rasanya sakit , memang :'} sendiri pernah alami , memang lah but biarlah dia nak rampas 'mamat tahfiz sengal' tu . Asalkan dia tak rampas kebahagiaan ana means ana still boleh bahagia *senyum lebar* dan sekarang ana taknak bandingkan pun ke-romantik-an 'mamat tahfiz sengal' terhadap ana dengan kekasih baru dia .


Ye , ana taktahu ape pun yang dia lakukan sekarang , baguskan? Ye , bagi ana sangat bagus as dia pun bersumpah dan tak mengaku yang dia pernah meluahkan "I miss you" , "Macam mana lah soul ni nanti without you beside me" , "Kalau hubungan ni berpanjangan , ana nak nikah dengan enti boleh?" and so on . Actually dia tak mengaku pun pernah ade hubungan dengan ana , siap bersumpah lagi padahal 3 tahun beb! -.-'. Oh no , ana still ingat kata-2 dia lagi? Sorry , refer diari okem *jelir lidah* Dah habis cerita pasal kenangan .

So for those had broke up sebab orang ketiga please jangan nak cakap yang rasa dah nak matilah , dah tiada makna hidup lagi lah , hilang selera makan and so on . The most important thing yang kita kene tahu and jangan pernah lupa is 


Fahimtum? Put aside the sadness and wake up from the 'nightmare' . 


The hardest thing lepas break ialah melupakan kenangan *mustahil* dan melupakan bekas kekasih but perkara tu adalah tindakan yang betul dan perlu . Teringat pernah ana cakap dekat sahabat ana "Lelaki awal break memang happy tapi suatu hari nanti dia akan teringat balik but perempuan memang frust menonggeng kalau break tapi lelame akan happy" 

Tertanya jugak , kalau lelaki marah kekasih dia kene rampas macam mane ye? *angkat kening sebelah*




2 comments:

nadia farhana said...

biasa lah marah... :) tp fikir balik mesti ada lbih baik

nuyul ikin said...

dont be sad, surely Allah is always with us.btw lagu ape ye?tenang sangat.bole kongsi?