Thursday, December 27, 2012

Zoo Melaka

Sebenere pagi ni ana harus ke ujian komputer tapi mama ada meeting di sekolah makanya ana punya waktu nulis di blog :D Sekali-sekala mau coba-2 guna bahasa lain >.< *bahasa berterabur* tapi gak salah kan mau coba-2 sekalian nambah ilmu :D LOL :3

Zoo Melaka bukanlah rancangan holiday tapi mase ke Melaka tempoh hari . ayah ana terbawak balik remote air cond >.< dan kami juga tertinggal CD PS2 dan charger camera :D so ayah pun ajak kami amek semue menatang tu . Sebelum amek barang-2 tu semue . kami ke Zoo Melaka :) jyeahhh . tempat berkumpulnya haiwan berkaki dan tidak berkaki juga ada yang berkepak dan takde kepak . yang tak pernah dengar juga selalu dengar apakah :3

Sekarang musim hujan kan? Tapi mase kami g zoo sangat panas sebab haiwan semue bengang jee kitorang datang kacau :DD ape yang best kat zoo ni ialah garu kepala rasenye semue biase jee >.< wkwkwkwk . ade haiwan lah kan :D excited bile dapat tahu name-2 haiwan yang jarang dengar . yang tak pernah dengar pun ade . walau banyak kali dah masuk zoo tapi selalunye masuk zoo tahu tengok jee . nak membaca name memang idak lee :DD adik-2 naik kuda . excited tengok diorang ana pun naik lah jugak >.< LOL . name kuda yang ana naik Bell . nak tengok Bell?

Ni lah Bell . bukan yang pakai baju kelabu >.< kuda tu name die Bell :) yang atas Bell tu ana lah 

Adik ana and sepupu naik Rambo :) comel sangat kuda ni . nak tengok comel ke tak?

Tu Rambo :) atas tu sepupu ana . name die Siti Zurin Maisarah ^^V

Puas pusing kat zoo ni . takde lah nak snap semue menatang kat sinee tapi ade lah jugak :) ni nak share menatang dengan name yang panjang pernah ana jumpe >.<

Panjangkan name die bunyi cengkerik :3

Ni lah haiwannye :)

Eh . ni bukan haiwan . ni mak dengan anak yang jadi kepala harimau >.< 

Ni haiwan feveret :D sebab ana suke tengok zirafah nak minum as die kene kangkang kaki die untuk rendahkan badan die yang tinggi tu >.< 

Dah habiskan mase di zoo kami berkayuh menatang ape pun taktahu >.< ape lah yang ana tahu ni LOL . k semue nak tunjuk skil kayuh kan :3

Ni menatangnye >.< ape mende ni? Kok ngek pun ana ni tanak tanye orang tu :D

Dalam bot ni bedal bot jelah >.< ana naik dengan sepupu and mama tapi tak nampak muke mama >.< hee

Ade jugak menatang lain . macam wall climbing . archery . shooting bukan belakon berkayak and so on lah . so kalau rase nak rase >.< datang lah . dekat jee dengan zoo :) rase melalut cakap banyak dahni . takpe . nasib kome lee kene bace yang nak bace sangat tu :3

As time passed . musim sekolah dah datang balik :DD semoga berjaya kepada mangsa persekolahan >.< yang bercakap ni macam dah habis belajo lee pulok yee >.< ana kene tunggu result dulu :) baru sambung belajar . maybe sekarang ni ade yang fly buat 6months study kat oversea kan . untunglah . at least dapat something yang ber-value bahasa cincai-mincai sementara tunggu result ni nanti kan :) doakan ana mendapat yang terbaik untuk SPM okay ;) kenyit mate kalau boleh mestilah nak full kan 11 tapi tergantung rezeki Allah . ape yang Allah beri ana yakin itu yang terbaik :)

Menggapai bukan mudah . merasa itu payah tapi dengan ikhlas semuanya dapat dinikmati jika berusaha . terkadang ape yang kita nak tak semestinya dapat tapi kita akan dapat ape yang kita perlu . betul tak? bunyi cengkerik as kita sendiri mampu ukur kebolehan kita mesti kita kan tahu ape hasil yang kita dapat tapi tiada ape yang boleh halang miracle kalau semuanya dari Allah kan? bunyi cengkerik Manusia memang mudah lupa . memang sikap manusia disuap sikit alpa . disuap banyak lagi lah >.< tapi kalau mind set semuanya dari Allah in shaa Allah kita kan sentiasa ingat dari mana datangnya segala yang kita punya . ape yang kita dapat nikmati hari ini :) kan? bunyi cengkerik 

Ana nak ready makan tengah hari :) nak tolong? Meh meh >.< sampai sini dulu entri kali ni . kejap lagi ana datang balik kejap lah sangat >.< tapi entri lain kali pun boleh kan :P

Sayonara . Tzai Jien . Maassalamah . Au revoir . Assalamualaikum :) mbah ana pesan mesti ubah cara cakap selamat tinggal :) "tanak bye . cakap Assalamualaikum"






2 comments:

Mahamahu said...

bestnya dapt jalan2 dan naik kuda hehehee...

Amy Hana said...

Yee :) besh jugak >.<