Saturday, December 22, 2012

Visit to Melaka ;)

Salam Alaikum yawls ;) lame tinggalkan petak blogger ni >.< ana sebenarnye tak onl untuk beberape hari ni disebabkan oleh beberape faktor logik yang tak dapat dielakkan skema pulak ayat dan ana telah kembali hari ni :D yeay ! okay . sekarang ana takde gambar tapi just imagine yee :)

Bertolak ke Tanjung Bidara dari rumah pada hari Selasa.18/12/12 . Sepanjang perjalanan ana memang membute jelee kojeenye sebab makan ubat xD Ohyee . Tanjung Bidara tu rumah sedara . tidur kat situ se-malam .Sesampai jee kat rumah tu kitorang sekeluarga dihidangkan dengan makanan memang banyak makan jee yang specialnye kerabu mangga tapi tak guna mangga . guna pelam kecik taktahu nama ape sebenarnye Paklong ana bawak kitorang jenjalan pusing-2 and dinner dekat tepi pantai tapi dah malam idak lee nampak panteinye . ekeke >.< then kitorang baik terus terjun katil . series penad gilos -_-

Bangun pagi gosok gigi menyanyi solat ape semue then breakfast nak fast-kan cerite sembang kejap kami pun bertolak ke Banda Hilir . Haaa kat sini baru panjang cerite padahal tak panjang mana kami menghabiskan hari first dengan berjalan-jalan hanya jalan tak beli barang di Mahkota Parade . Makan kat sini tengah fikir perjalanan cerite Wahaaa :O jujur saye lupa ape yang berlaku mengikut hari >.< 

K . cerite ape yang ana ingatlah . Kami naik menara Taming Sari . malam tu kami naik . memang nampak bangunan yang berlampu jelee . then keesokan pagi ana and family naik River Cruels Cruise dan orang yang bawak mende alah tu pun membebel menerangkan satu per satu ape mende yang ade kat tepi-2 sungai tu lah . sayangnya ana sangat moody sebenarnye mase tu dan tak enjoy pun naik mende alah tu -.- then jenjalan kawasan A'Famosa and muzium-2 yang ade kat situ . ADVICE : yang bakal form5 means form4 atau bakal form4 silalah melawat muzium-2 terutamanya muzium islam sebab banyak tajuk PAI/PSI dekat sane . untu SEJARAH lagi melambak . kalau dah pergi nanti senang belajar sebab nanti mesti "Ohh , aku tahu ni haritu pergi Melaka ade mende ni" kann kann kann? Kannn :3

Malam last dekat situ lah kami shopping ;) beli makanan yang paling banyak sekali :D kuat makan . ketuanya ana :D . beli baju . beli key chain tapi adik-2 ana jelee yang excited nak bagi kawan diorang >.< ana sebab tengah pokai kann so cuci mete jelee yang mampu :D Keesokan pagi kami terus pulang sebab semue bangun lambat dan mandi pun cepat-2 lagipun check out kul12 . memang Fast Furious semue jadinye xD perjalanan yang memenatkan berakhir lebih kurang kul11 . sampai rumah jee . katil lah mane lagi . ekeke :DD OKAY FINISH HERE ^^V SEE YA NEXT ENTRY ! KBHOI -ohh . solat kami buad solat jama' jee >.<-

1 comment:

Anonymous said...

Hi,

I like your website and want to share software that helps you rank #1 in Google for your keyword. It's 100% FREE!! To try for 14 days! Don't take my word for it, visit the website watch the videos and try the software yourself and see tons of traffic coming to your websites to start making a ton of cash online!

http://senukextrial.com