Tuesday, December 11, 2012

Perlu Apa :3 | Cerita PMR ;)

Salam Alaikum yawls . rase macam dah lame tak update :D hari ni mesti ade yang declare couple lah . break lah . tunang . nikah and so on sebab tarikh hari ni cantik {orang cakap} . senang nak ingat lah , tapi kan bila dah berubah tahun manada orang still sambut 12.12.12 jugak kans? Lelame bila orang terlalu taksub dengan nombor ni boleh nanti jadi terciptanya auta yang kononnya tarikh ni lebih diberkati lah ape lah . memang ade dalam Islam contohnya hari pada malam tersebut berlaku lailatul qadar yang pahala amalan adalah lebih baik daripada seribu bulan tapi kalau yang pasal tarikh cantik {konon awesome gilos} manada kans

Sokay kalau nak pilih tarikh tersebut as macam senang nak ingat or what tapi bagi kita umat Islam . jangan fikir yang memilih tarikh untuk mengelakkan bala or else sebab perbuatan terebut merupakan perbuatan khurafat dalam erti kata lain ialah syirik or menyekutukan Allah . ingat tu ;)

Weeyaooo :D excited terlebih sebab Encik Mokmok ana tu macam start romantik-2 gitu >.< sebelum . dunno how lah nak cakap kans . ade haritu die confess lah . lepastu mase nak tidur tersenyum sorang-2 :DD malam tadi die dodoi then ana dah ngantuk sangat sampai bangun pagi tadi ingat he still on the line ana pun helo helo >.< rupenye dah pukul 6.45A.M wahahaha .

Ni haa sebenarnye ana takfaham kenape kat sini ujian bertulis untuk amik lesen tu 3 kali -.- komputer 3 kali then baru betul-2 MyEg {komputer} . ergh . yeaaa . mungkin nak betul-2 punye kualiti lesen :3 yeletew . Result PMR nak kelua 19.12.12 ni . mesti ade yang cuak . selambe . taknak datang amik . nak amik form4 nanti bukak sekola and so on . tetibe teringat lah mase ana nak amik result PMR ana . memang cuak sangat . memule macam taknak amik dekat sekola but abah nak jugak amik then tidoo kat Kajang malam before result kelua . then pepagi lagi dah sampai sekola . sempat lah dengar ucapan cikgu yang result tahun tu jatuh lah . then batch ana lah jugak yang kene -.- dibandingkan dengan batch sebelumnya lah . then dah habis ucapan . cikgu sebut lah yang 9A dulu . memang kami semue amik 9 sub . bile tak dengar nama ana tu ana just sokay lah . memang tak target full dan tak target tinggi {series} ana asyik demam jee . selalu tak datang sekola and pernah kene balik rumah sebab mase tu demam ditambah dengan sakit perut taktahu kenape asyik muntah jee . yang lain yang tak dapat 9A kene amik dekat guru kelas memasing . cikgu suruh ana teka dulu ana dapat berape then ana cakap "entah , 4 kod" cikgu cakap "hish , sikit sangat" then ayah ana cakap "takde A tu" HAHA :D kejam betul abah ana ni . then cikgu pun bagi lah slip tu . sekali tengok HAHA . 8A 1B then semue macam takpecaye . aku sendiri lagi lah susah nak pecaye but yang peliks tu B tu bahasa arab sedangkan arab trial tu A :DD lepastu ustazah suruh buat semakan semula . ana taknak sebab dah redha jelah rezeki ana takat tu . ustazah cakap . mane boleh macamtu . tapi lepas cek balik pun same . lepastu mase form4 dah dekat akhir tahun tu ana pindah sekola . jadilah ana pelajar sekola harian . bukan lagi pelajar SBP . ana teruskan perjuangan ana di SMK Khir Johari sehinggalah sekarang ni ana telah tamatkan perjuangan SPM dan menunggu keputusannye tahun depan .

Kepada yang bakal mengambil keputusan PMR {termasuk ma sisto} :-
Semoga mendapat keputusan yang cemerlang and tahun depan make sure pilih aliran yang betul-2 korang boleh bawak . jangan ikut member or ape-2 pengaruh lain sebab lepas SPM nanti korang akan pilih course yang sesuai pulak untuk dijadikan kerjaya suatu hari nanti .

Done Here ;) Love Yawls Readers ^^V

-teruskan berdoa untuk Umat Islam di Gaza :')-



No comments: