Wednesday, December 26, 2012

Cameron Highland Masih Sejuk

Cuti akhir tahun ni sememangnye akhir-2 cuti baru dihabiskan berjalan :D Ke mana? Ana telah ke Melaka dan Cameron Highland :) Melaka dah cerita so sekarang ana nak cerita Cameron Highland yang ramai orang cakap "Dah tak sejuk dah" tetapi IM FREEZED hiperbola tahu? Dengan sarung tangan plus baju dua lapis plus stokin tebal family ana tetap menggigil .

Sesampainya di Cameron H , kami terus menuju ke tempat penginapan kami :) ape tah name die ._. dan setelah turunkan barang ayat skema . tak boleh blaa kami jalan-2 dekat kawasan gerai yang jual ais krim strawaberi buatan sendiri :D sangat sedap! Then kami ke Bee Farm survey jee tak shopping dan jalan-2 ke Ladang Strawberi Al Mashoor . hujan siked kat sini lagipun dengan memang musim hujan dan membuatkan kami rasa seperti membeku . 


Makan ais krim di sini :)


Here it is :) Bee Farm

Ni lah Ladang Strawberi Al Mashoor :)

Tadi ade mama . yang ni ade abah :)

Ni depan pintu masuk kecik die sebab ade lagi satu pintu besar bukan ade pintu puns dan kami :) My siblings kecuali yang belakang ana itu sepupu

Memang banyak gambar amek dekat ladang tu jee sebab kat Bee Farm guane nop tangkak gambar terengganu ciplak dengan ramai orang . sesak . kang tengah tangkap sekali 'kedabom' orang langgar kan nanti lain jadinye >.< ohyea . kat sini 2 hari 1 malam jee . malam memang tak kelua sebab memang tak tahan sejuk . sampai air toilet pun sejuk . nasib ade air panas kalau tak memang tak mandi lee jawabnye :D hari kedua dihabiskan dengan membeli sayur-mayur BM takboleh blaa dan buah dan cenderahati dan eh berape banyak DAN lah -_- haa itu sajelah . ohyeaa . dan makan-2 >.< kami singgah Kea Farm so kat sini ade satu jee gambar :DD 

Depan sekali ingat nak keluarkan asap ropenye takdo >.< tapi memang memule tu dah macam oversea jee keluar asap bagai :D #TudungSayaKusutMasai *BM berterabur* :3

Okay yang ini pula di Cactus Point . memang banyak gilos kaktus kat sini :) #AdikSayaAnnoying :3

Tengok kedabak besar punye kaktus kat sini :O

Ni memule masuk #SalahLetakGambar >.<

Itu sahaja :) nak lagi? Tak nak . alaaa . kejap ye . kejap . nak bagi hadiah :) #SenyumPisang SINI untuk usha-2 lebih lagi >.< Dalam perjalanan pulang . kami sempat singgah di Cameron Valley :) Apakah? Jawapannya ialah ladang teh . 


K nampak tu . belakang tu . tulah ladang teh :)

Gelak tengok gambar ni :DD budak depan sekali >.<



Ends here ^^V see ya next enrty :) tata yawls 





No comments: