Wednesday, November 14, 2012

Vlogging :D *question mark*



(: ASSALAMUALAIKUM :)

Guys :) sehad? Rindu nak tulis blog tapi tapi tapi lately macam malas nak menulis . yang nee puns macam sebab nak meng-share- kepada readers semuaa yang i just jump into vlogging but seriously ana taktahu how to make something like more interesting to be watched >.< anyone tunjuk ajar pelisss? Hoho c(: ohhaa , here the links . do watch yoo :DD





Lepas tengok . komen lah siked . button like / dislike tu klik jee ;) respon anda amat dihargai ^^ 






SALAM MAAL HIJRAH ;) 1434

Alhamdulillah . Allah masih memberi nafas untuk hari ini menjadi hambaNya yang sentiasa berusaha mendapatkan redhaNya dan memperbaiki diri yang sememangnya banyak cacat-cela dalam amalan . kurang gula dalam beribadah . kurang garam dalam menjaga hablu minannas . segala macam kurang lah . semoga tahun baru ni Allah membantu kita meningkatkan lagi tahap keimanan , keikhlasan , amalan pun bertambah . kalau dulu yang wajib ade tinggal , kali ni tak tinggal dah , banyak amalan sunat dan membuat kebaikan kepada semua orang :) Insyaallah 

Kalau perubahan tu tak dari kita sendiri takkan ada orang lain boleh mengubahnya . Kalau kita tunggu hidayah Allah tanpa usaha takkan kita dapat taufikNya . Kalau kita sentiasa termenung dan hanya memikirkan masalah duniawi tanpa ingat ukhrawi maka sia-sialah hayat kita yang Allah dah beri untuk beribadah dan mengumpul bekalan buat akhirat . 

Tahu kann amalan kita akan sentiasa Allah nilai , Allah tak pernah tidur dan tak akan tidur , Allah akan sentiasa menilai kita dari celik mata sehingga tidur 24jam tanpa rehat . begitu juga malaikat yang sentiasa mencatat apa yang kita lakukan dan akan tiba suatu saat nanti buku amalan kita akan dibuka dan ketika itulah mizan akan menimbang amalan baik dan tidak jadi kita mesti memberatkan timbang amalan baik kita :) semoga Allah memberkati usaha kita untuk menjadi hamba yang terbaik :') Insyaallah


Ingat ! Allah tak pilih kasih tapi Allah menilai . Fahimtum?(faham?)







DOA BUAT SAUDARA KITA :'/

Antum tahu? Sedang kita di sini dengan tenang menyambut maal hijrah , Gaza diserang :/ minta ihsan semua untuk mendoakan saudara islam kita di sana semoga ditabahkan hati menempuh ujian seberat ini dan semoga Allah meringakan ujian yang mereka tanggung juga Allah memberi hidayah kepada musuh Islam agar mereka sedar akan agama Islam adalah agama yang benar , Allahumma aminn :'/





No comments: