Thursday, November 1, 2012

ESH PI YEM ! :O



(: ASSALAMUALAIKUM :)

SPM SPM SPM ! tahu tak ape SPM? Sijil Pelajaran Malaysia ! :O


Wahhh . tak sangka betul . 2 days to go ! Rase sekejap sangat >.< takboleh patah balik kee mase? :/ emm . k sekarang ana kene make sure fizikal , emosi , semue dah prepare . setelkan ape yang boleh menyebabkan
 terhijab untuk dapat kejayaan untuk jawab soalan , dendam dengan orang , hutang duit and so on *hope ana dah kosong-2 dah dengan semue mem Insyaallah . kepada readers . if adee terase hati dengan entri yang ana post kee . sorry sesangat >.< please doakan ana dalam SPM nee supaya dapat jawab dengan tenang . dipermudahkan menjawab dan doakan kejayaan untuk SPM nee dan kejayaan seterusnya :) 


LUAHAN HATI :'/

Actually ana ade rase tak ikhlas dengan somebody nee . ana taktahu nak buad acane . antum tolong ! :'O die pun tak datang mintak maaf ke apee kee . ana rase tak ikhlas untuk memulekan means tak ikhlas nak mintak maaf dekat die dulu . die sedar salah die kenape die tak nak mintak maaf . humphh . Ahad nee ade kelas Insyaallah ana akan tegur die . and nak tahu ape reaksi die lepastu . tadi pun lepas ana dah bising-2 pasal perkare yang ana tak puas hati pun die buat macam takde ape yang berlaku sedangkan sahabat yang lain okey jee bertegur . kalau die tak salah kenape perlu takut? 

Cerite fitnah memefitnah nee pun lagi satu . sekarang ade due cerite dicombine jadi satu . siape suruh combine? then tak menanye dulu? tak siasat habis dulu . nak salahkan ana? Ya Allah . ringankanlah ujian yang aku hadapi ini Ya Allah :'/ kalau tak langgar hukum Allah kita nak takut apa kann? Kalau agak diri yang buat salah dah tahu salah memang patut lahh takut . senior sangat ingat kalau perangai tak elok orang nak hormat ke? Agak kalau memberi peringatan kepada orang lain tanpa mention nama tu fitnah ke? Tak kann . kenape perlu salahkan orang yang tak bersalah? Dah malukan diri sendiri kenape nak letak salah dekat orang lain? Ape pun kita hidup berlandaskan al-quran dan as-sunnah . setiap perbuatan mesti ade balasan . suatu hari the truth will be revealed lahh . ana dah cakap dengan jujur . yang selebihnya terpulang pada dia . tapi ana nak die make sure yang die dah siasat betul-2 bukan main serang jee . kalau betul bukan diri die yang bersalah diamkan jelahh . bukan satu form yang tahu . sahabat ana jee . ade form lain tahu? and i repeat once again ana tak mention nama pun -,- 

Wahai senior yang sangat 'berkaliber' . jawatan tinggi pun tapi kalau tak hormat orang lain . macam mane orang nak hormat anta? Make sure ape yang anta terime anta siasat dulu okey . senang cerite face to face lah . jangan nak kaut cerite orang sane orang sinee lepastu letak kesalahan dekat orang yang salah . cari pokok pangkal dulu lahh . KALAU TAKUT DENGAN HUKUM ALLAH KITA TAHU MACAM MANA NAK JAGA DIRI KITA :')




No comments: