Thursday, November 15, 2012

Entry For My Fiance :D -like it when you say Ayeeweeyouutoo[I Love You]-



Assalamualaikum ;) entri ini khusus untuk my fiance yang baru dalam blogger so die nak tahu cara edit blog ;) so macam tutorial lah >.< kalau tak faham bagitahu taoo Mokmok :D Ohyaa , Mokmok stands for gemok xD tapi die nee tak gemok punss . sajee :P


Hey Mokmok . Harus dibaca nee >.<

Cara edit blog ;) *sorry ceroboh akaun mokmok tadi :P 

1.Sign in blogger seperti biasa

2. Lihat gambar :-

Pilih blog mana nak edit ;) dan klik yang anak panah merah tu 




3. Lihat gambar :-

Klik 'Template' ;)




4. Lihat gambar :-

Klik 'Customize' ;)




5. Lihat gambar :-

Merah : pilih template
Oren : tukar background
Hijau : adjust lebar blog
Biru : pilih layout
Putih : tukar tulisan 



6. Lihat gambar :-

Untuk tukar background klik situ (anak panah oren)


Pilih background atau boleh upload background sendiri ;) hanya klik 'Upload Image'




7. Lihat gambar :-

K yang nee untuk ubah tulisan . kalau klik mana-2 item akan ade line merah putus-2 menunjukkan kita akan ubah yang kita klik tu ;)




8. Dah siap semua lepastu klik 'Apply To Blog' yang ada dekat atas kanan yang warna oren tu ;)


Itu sahaja :D faham tak? Kalau tak faham tanye lahh ;)




ABOUT VLOGGING :D

Okey guys , malam nee ana akan upload video lagi , so tengok taoo ;) and entri before nee ana ade share kan link video so nee ade lagi yang ana dah upload :-




Yang link kedua tu actually about us ;) kalau nak tengok boleh taknak tengok takpe ^^ 

Dah tengok . komen or give me thumb's up or sebaliknya >.<

#Ana taknak ade H A T E R S >.< boleh tak? Hoho . Orytee lahh . Dah taktahu nak mengarut ape ^^ Tataaaa :'*

















No comments: