Saturday, November 17, 2012

Amy Hana Hari Ini :D





Assalamualaikum ;) Hey you alls , mesti ada tak tidoo lagi ni kann , mai baca entri ni ^^Takda apa puns , just nak share what happened >.< heee . Hari ni ana gi jenjalan , dengan family tapi takda gamba lah nak share dan sekali lagi perkara ini lebih hebat dari ZALORA :'O why? Isnin ni paper Pendidikan Syariah Islamiah , SPM SPM SPM ! Haishh , tapi study dah siked , siked jelah , and tadi sebab mama and abah puns dah ajak banyak kali , so go jelah , walau buku menahan jangan pergi tapi hati memanggil suruh pergi :D *alasan :P


First , main pasir di pantai Teluk Batik :DD , k waktu ni dah asar baru sampai , mase kat sane , cari tempat yang orang tak ramai sebab pemandangan kat situ memang menyakitkan , fefaham jelah >.< then dah dapat tempat tengah tunggu adik-2 bina istana pasir + tanam badan ape semue , gilir-2 pi solat kalau dak takda siape nak tengok adik pulak kan , kami makan-2 , mama bawak nasi +ayam masak merah + cheesy wedges SDN BHD + potato fries SDN BHD + air sirap ;D kenyang gilaa , Alhamdulillah . Dah pukul 6 kami pun beredar dari pantai ;)


Kemudian , kami ke Tesco Manjung . Sebelum shopping , kami solat dulu sebab dah masuk waktu :) then shopping lahh , tahu kami shopping ape? Of course u dunno >.< mana pulak hampa ikut kami kan ^^ then masuk waktu isyak terus solat sekali , takleh jama' sebab tak sampai 90km , kalau tak jama' jelah kan waktu maghrib tu . Part ni ana taktau nak cakap ape feel . Lepas solat isyak , abah ajak mamam , tunggu nasi paprik punya lama -.- lenguh kaki den tau dak , memang orang tu taktau lah cek tak habaq :DD lepehtu ana beli air , haa ni , ana nak sirap cincau , orang tu kata takde --' hampaaaa , barli takde , sirap cincau takde , ana ni tak cerewet tapi kalau makan kat luar memang wajib order barli lah kalau air , kalau takde , sirap cincau , ana pun taktau kenape sirap takleh , sirap bandung pun takleh , sirap bandung cincau pun takmau >.< *cerewet lah ni yee :P Ana dengan tak segannye cakap lah "sirap then letaklah cincau , takkan takboleh?" hewhew >.< tak malu kann :DD orang tu pi tanya kat boss dia sama macam ana cakap -.- gelong aaa . Boss dia cakap takboleh sebab tak rekod dalam komputer tu --' kasihan kat sini ana rasa . boleh jaa pilih minuman yang sama harga yang kat dalam komputer tu ada tapi bagi lah kat ana sirap cincau -.- dugaan , dengan buat muka order lah sirap bandung cincau -,- orang tu tanya boleh tak? Ana cakap tak minum yang bersusu kalau makan , ya laa nanti muak kan . Lepeh tu dia cakap "takpe lah , pilih lah , yelahh , ustazah pilihan" --' ingat orang pakai tudung labuh jaa ustazah , ustazah jaa pakai tudung labuh . Harap kata-2 dia tu jadi doa lah , perkara macamni dah biasa berlaku , kalau dah 40 yang kata macamtu memang jadi doa lah >.< ustazah pun ustazah lah ;)


Dalam masa yang sama , adik-2 ana main dekat ape tah name die tapi macam tempat kanak-2 macamtu , masuk RM3 kodd -.- ingat free , ish ish ish , tak lah besh mana main dalam tu , tapi yelahh bebudak kann , lepehtu kami puns balik dan ana pun hapdate lah blog nee >.< hee


Ana rindu Eko Utomo Nugroho :') <3

No comments: