Monday, November 26, 2012

Date :D -not a blind date-




Know what? Esok exam Akaun :D eh eh . asyik lupe jee . Salam Alaikum yawls ;) okey baru boleh sambung , ohhaa , untuk Alpha Rangers SMK Khir Johari Sungai Sumun ;) esok mereka punye last paper , untung lah kann , bagi Team 5 Mawar *mawar bukan sebarang mawar , ni mawar berduri taoo :DD k merepek >.< sabar yoo , kami habis last day SPM puns , oh kasihan :/ but anything for this jihad ! ;) yeahh ! semangat semangat ! Disebabkan rasenye malam ni nak date so kene lah update blog awal-2 ^^V Date? Yeaa ^o^ ana nak date malam ni , nak join? Eh date berdua jee kann so takpelah , nanti hangout baru join yea :P Malam ni nak date dengan siape? Aaron Aziz? Fizo Omar? Jang Geun Suk? <--- this one is impossible :DD Bukan dengan orang sebenarnye tapi dengan Mr. Prinsip Perakaunan ;) gorgouse you noee >.< wahahaha , merepek kemende ana ni xD

So , untuk malam ni , fokus-2 berikut harus diberi perhatian utama ;) :-

More to Kertas 2 lahh

1.Kos Pengeluaran
2.Kelab dan Persatuan
3.Pembubaran Perkongsian
4.Milikan Tunggal
5.Penyata Penyesuaian Bank
6.Syarikat Berhad
7.Titik Pulang Modal(mane tahu kene lukis graf tu kan)
8.dan tajuk-2 lain :D

Hope ape yang dipelajari selama ni tak keluar dari minda ni , dan berape GB gune agaknye otak ni nak simpan semue >.<

Buat calon SPM yang lain yang masih perlu berjuang , ayuh sama-2 menuju kejayaan :D Semoga Allah berkati usaha kita dan semoga Allah mengurniakan keputusan yang cemerlang dengan akhlak terpuji serta dilembutkan hati pemeriksa kertas untuk memberikan markah ^^V In Shaa Allah , aminn :')

-teruskan berdoa untuk umat Islam di Gaza :')-

SPM Wish ;)



Assalamualaikum yawls ;) meet again in second entry for today :D Ana gatal tangan jee nee nak menaip >.< Hoho , okengg , disebabkan takde ape nak membebel ana just nak ucapkan semoga berjaya untuk student SPM aliran sains tulen yang bakal menamatkan perjuangan mereka esok ;) harap semua dapat yang terbaik untuk berjaya dan berjaya lagi dalam mencapai matlamat akan datang dalam jangka masa pendek dan panjang ^^V

Kepada diri sendiri dan kengkawan lama di SMAPK dan yang sehaluan *amboi ayat takboleh blaa , kita masih punya 4 subjek untuk 'diharungi' :DD bi taufiq wa najah :) doakan ana kat sinee yoo >.<

Dan tak lupa juga kepada pelajar teknik sekalian yang hampir menamatkan perjuangan juga dalam masa 2 minggu ni . good luck yawls , SPM rasenye lagi senang daripada exam dalaman kan kan kan ? Kannnn >.<

Jangan terlalu happy pulak bile dah habis , perjuangan kita bukan takat tu jee ;) teruskan menuntut ilmu Allah selagi kita masih hidup di muka bumi ^^V ingat taoo ;)

-teruskan berdoa untuk umat Islam di Gaza:')-

Letak Gambar di Sidebar ;)



Assalamualaikum yawls ^o^ , straight to the title ;) request from Che Siti ma bestie ^o^ , ana bukan pandai buat tuto nee >.< kalau tak faham , tanya balik di shoutbox kat sidebar tu yeaa ^^V

1. Sign In blogger as usual and choose layout :-

lepas tekan yang dekat anak panah merah tu nanti ade layout (reka letak) then klik situ ;)


2.Klik "add a gadget" yang ada di sidebar
3.Klik button tambah pada "picture"
4.Upload gambar 
5.Save ;)

Sunday, November 25, 2012

Around Pernikahan My Grandma ;) 25 November 2012




Salam alaikum semuaaa :D rindu ana tak? Tak rindu takpelah :/ Ohhaa , straight to the title ;) Nak ceritaa , semue sedara-mara happy :DD sebelah mama ana lah as my grandma nikah hari ni ^^V Hoho , semua duk sakat mbah hari ni >.< ana tanya mbah tadi "mbah nervous tak?" Mbah jawab "nervous tu ape?" Heee >.< "nervous tu gementar , mbah gementar tak?" Mbah senyum jee :DD Ohyeaa , nak tunjuk pieces of memory for today(25 November 2012) :-


Hantaran dari pihak perempuan ;) *dari pihak lelaki tak dapat snap >.<





Mbah pun nak mekap taoo :DD





Ana with ma grandma ;) 





Wahaha :O beshnye kalau dapat buat video tadi >.<





Ateteh ^^V sweet gituu





After akad ;) Hj Mat Isa dan Rashidah Kader ^o^ bagai pinang dibelah dua >.< aww


Wuhuuu ;) tahniah kepada ma grandma yang selamat diijabkabul ^o^ ana bile agaknye eh? Hoho . jauh pulak pergi , jauh lagi perjalanan >.< ohyeaa , mbah lanang(atok) umur 73 , mbah saya umur 65 , semoga jodoh berkekalan :') In Shaa Allah , aminnn :)


Yeaa , sedang semua orang makan , tengok pengantin , borak-2 , ana mempunyai tugas tersendiri :DD *cehh ayat , takboleh blaa . Ana kene jage baby-2 dan bebudak tecik , jage sepupu-2 yang dalam entri semalam plus :-


Dukung Zayn Malik Jr. nee but die selalu nak dengan papa die jee >.<





Melayan Nur Aishah Fadhilah dan Nur Aishah Farahin ;)





Meriba Hafizi >.< age : 50 Days ^o^





Main dengan budak aktif Ayish ^^V age : 1Y 3M





Me-snap baby omey nee >.< Ashif name diee ;)



And and and , tadi ade majlis cukur jambul for Amir Haziq then ana kene jadi pengangkat dulang :DD pengalaman berharga tapi takde siape nak tolong snapkan gambar ana >.< Hoho 

Ini diaa Amir Haziq -17 Days-





Nee lah mende yang ana bawak >.< 3 kali pusing halaqah(bulatan) tu ;)


Banyak gambar jee entri kali nee ^o^ ohhaa , tadi kan , ana dukung Hafizi yang umur 50 hari tu masuk rumah sebab kat luar dah agak panas plus ramai giloss orang then mbah sedara ana tanya "iki anak kue yo?"(ini anak kamu yee) . Wahaha :DD ana cakaplah tak >.< Orytee , sampai sinee entri kali nee ;) tataaa ^^V

-teruskan berdoa buat umat islam di Gaza :')-



















Friday, November 23, 2012

Birthday yang Masam+Pahit+Manis :')




Salam Alaikum ;) sehadkah kalian? Hari ni kan kan kan , hari ni birthday ana kan kan kan , yang masamnya pepagi bangun dah kene gi kelas >.< ingat hari ni nak ajak mama gi jenjalan , bertambah masam dalam kelas tadi ngantuk sesangat sampai terlentok but lepas cikgu bagi soalan kertas 2 excited siked :P hoho lelagi cikgu bagi tajuk Pembubaran Perkongsian :DD wahaha *lompat-lompat


Part pahit hari ni emm , ade lahh , biar ana simpan >.< but sekarang pahit tu dah hilang :) ana rase pahit tu perkare yang kecil tapi bagi ana yang cepat tacing ni :P perkare tu sangat memedihkan :'/ dan sebab perkare tu sangat menyakitkan ana perlu buang jauh-2 :')


Seronok nak ceerita manis :DDD firstly , my fiance yang wish first , second mama >.< manisnye lagi , ramai yang wish ^o^ ade masam sikit sebab Che Siti dan Che Aisyah wish lambat , ana diam jee :P at least diorang wish kann >.< *banyak songeh :P plus Syahindah , Izzati Salahuddin , Syifa , Zurin dan Fara yang wish mase kelas tadi ;) kalau dekat FB taktahu lah nak cakap , yang tulah menambahkan kemanisan :DD and and and laaaaagi manis celebrate dengan jemput sedara then makan kek >.< dah warning jangan tempek-2 krim kat muke >.< hikhok ^^V nasib diorang dengar cakap :DD Hoho , thanks to mama dah belikan kek :'* Loveyouuu mama! <3

Simple jeaa ;) kek blueberry ^o^ ohyeaa . Uyun tu my nick name yang family selalu panggil :D




Hoho . serabai >.< lawa dress kann ? :DDD






Ohhaa , takboleh happy sangat :/ sedih jugak , yang ni bertambah pahit , dapat berita pihak Israel melanggar genjatan senjata , sungguh tak berhati perut kaum Israel sampai sanggup membangkang genjatan senjatan sehingga melakukan demonstrasi lagi tu :'( jadi , kita perlu terus berdoa :') 

Demonstrasi kaum Israel yang membantah genjatan senjata :/

-Jangan pernah berhenti berdoa :')-









Thursday, November 22, 2012

Birthday Girl Speaking Here ^o^




Assalamualaikum , dengan ini , rasmi lah bahawa ana dah 17 tahun ! :'D makin pendek lah jarak menghampiri mati :')

Orang pertama yang menelefon ialah _____*ce teka siape >.< . For sure lah my fiance ;) Hoho . Syukran Eko Utomo Nugroho , hadiahnya jangan lupa dikasi ya :P Ana tak tunggu pun sesiape wish but disebabkan my fiance dah call so terjage dahni and post this entry :D *dengan excited+lompat katak >.<

Okay :) ana harap sepanjang umur 17 tahun ni Allah terima amal ibadat ana dan akan sentiasa memberi ana peluang untuk mengumpul ape yang patut di dunia ini untuk dibawa ke akhirat nanti :') Waaa :'O baru 17 , jauhnye lagi perjalanan , lepasni belajar lagi , yelah menuntut ilmu tu biarlah sampai ke liang lahad kann :') lepastu kerja , lepastu jaga mama abah , tolong adik-2 *yeaaa , im the eldest ;) dengan bangganyee :P , lepastu lepastu lepastu , emm emm emm , ape yeaaa? :P Erk , rasenye , will i get married? >.< In Shaa Allah :') With _____ *tettt >.< kita tungguuu

The most important is I must achieve my goal in SPM and goal of life to be the best of the best caliph of Allah on this earth :') In Shaa Allah . Allahumma Yasir :')

Ingat members of the floor *ececeh >.< jangan sesekali lupa Allah :') taoo taoo ! Kalau kita lupa Allah , tak mustahil Allah akan menghiraukan kita , fahamkan maksud ana? Okey , macam ni lah , if kita langgar perintah Allah , rasenye dapat pahala ke dosa? Mestilah dosa kan , yang wajib sekali pun takboleh tinggal ! kalau kita tinggal , mana nak cari mardhatillah? Jadi , cari kunci untuk mendapatkan redha Allah supaya kita sentiasa berada di bawah rahmatNya :') In Shaa Allah


Okay , enough rasenye ;) jumpa next entry yeaa ^o^ Salam Alaikum , Lailan Saidan ;) Bace doa nak pejam mata ! Kalimah syahadah sekali + niat qiamulail ! :)

Saturday, November 17, 2012

Amy Hana Hari Ini :D





Assalamualaikum ;) Hey you alls , mesti ada tak tidoo lagi ni kann , mai baca entri ni ^^Takda apa puns , just nak share what happened >.< heee . Hari ni ana gi jenjalan , dengan family tapi takda gamba lah nak share dan sekali lagi perkara ini lebih hebat dari ZALORA :'O why? Isnin ni paper Pendidikan Syariah Islamiah , SPM SPM SPM ! Haishh , tapi study dah siked , siked jelah , and tadi sebab mama and abah puns dah ajak banyak kali , so go jelah , walau buku menahan jangan pergi tapi hati memanggil suruh pergi :D *alasan :P


First , main pasir di pantai Teluk Batik :DD , k waktu ni dah asar baru sampai , mase kat sane , cari tempat yang orang tak ramai sebab pemandangan kat situ memang menyakitkan , fefaham jelah >.< then dah dapat tempat tengah tunggu adik-2 bina istana pasir + tanam badan ape semue , gilir-2 pi solat kalau dak takda siape nak tengok adik pulak kan , kami makan-2 , mama bawak nasi +ayam masak merah + cheesy wedges SDN BHD + potato fries SDN BHD + air sirap ;D kenyang gilaa , Alhamdulillah . Dah pukul 6 kami pun beredar dari pantai ;)


Kemudian , kami ke Tesco Manjung . Sebelum shopping , kami solat dulu sebab dah masuk waktu :) then shopping lahh , tahu kami shopping ape? Of course u dunno >.< mana pulak hampa ikut kami kan ^^ then masuk waktu isyak terus solat sekali , takleh jama' sebab tak sampai 90km , kalau tak jama' jelah kan waktu maghrib tu . Part ni ana taktau nak cakap ape feel . Lepas solat isyak , abah ajak mamam , tunggu nasi paprik punya lama -.- lenguh kaki den tau dak , memang orang tu taktau lah cek tak habaq :DD lepehtu ana beli air , haa ni , ana nak sirap cincau , orang tu kata takde --' hampaaaa , barli takde , sirap cincau takde , ana ni tak cerewet tapi kalau makan kat luar memang wajib order barli lah kalau air , kalau takde , sirap cincau , ana pun taktau kenape sirap takleh , sirap bandung pun takleh , sirap bandung cincau pun takmau >.< *cerewet lah ni yee :P Ana dengan tak segannye cakap lah "sirap then letaklah cincau , takkan takboleh?" hewhew >.< tak malu kann :DD orang tu pi tanya kat boss dia sama macam ana cakap -.- gelong aaa . Boss dia cakap takboleh sebab tak rekod dalam komputer tu --' kasihan kat sini ana rasa . boleh jaa pilih minuman yang sama harga yang kat dalam komputer tu ada tapi bagi lah kat ana sirap cincau -.- dugaan , dengan buat muka order lah sirap bandung cincau -,- orang tu tanya boleh tak? Ana cakap tak minum yang bersusu kalau makan , ya laa nanti muak kan . Lepeh tu dia cakap "takpe lah , pilih lah , yelahh , ustazah pilihan" --' ingat orang pakai tudung labuh jaa ustazah , ustazah jaa pakai tudung labuh . Harap kata-2 dia tu jadi doa lah , perkara macamni dah biasa berlaku , kalau dah 40 yang kata macamtu memang jadi doa lah >.< ustazah pun ustazah lah ;)


Dalam masa yang sama , adik-2 ana main dekat ape tah name die tapi macam tempat kanak-2 macamtu , masuk RM3 kodd -.- ingat free , ish ish ish , tak lah besh mana main dalam tu , tapi yelahh bebudak kann , lepehtu kami puns balik dan ana pun hapdate lah blog nee >.< hee


Ana rindu Eko Utomo Nugroho :') <3

Friday, November 16, 2012

Hijrah suatu perkara baik ;)



Assalamualaikum :D hari ni , malam ni , ana happy sangat sebab nak share ni , excited nak share ni >.< hikok ^^V ape diaa? Ana ade seorang kawan yang sekepala dengan ana dalam banyak hal tapi ada satu hal ni kami tak serasi tapi malam ni ana dengar good news from her :D She wanna make a change ;) sukenyeeee tak terkata :O *menjerit* eh eh . Hyper pulakdah >.<

Macam selalu ana sign in Facebook then tengok inbox ade yang belum dibaca so ana bukak lah kan kan kan and and and , ana terbaca ni :-


Conversation di Facebook ;)


Semoga Allah terus memberi hidayah dan taufik kepadanya dan kepada kita semua untuk menjadi yang lebih baik dan terbaik dalam kalangan yang terbaik :D dan semoga Allah mempermudahkan niatnya . Kawan :) siape pun kita , Allah tak nilai ikut paras rupa , ketinggian , warna kulit or else tapi amalan kita yang menjadi pemberat mizan pahala kita di akhirat nanti ;) Insyaallah , jika sesuatu niat itu diiringi keikhlasan hati , Allah akan memudahkan , dan doa untuk Allah permudahkan lagi :- 

"Allahumma Yasir Wa La Tuasir Wa Tamim Bi Khair"
maksud : Ya Allah , permudahkanlah dan jangan persulitkan dan akhirkanlah dengan baik .

Maksud doa tu ana translate ikut satu-2 jee >.< ikut patah perkataan . hee tapi tulah maksudnye ;) 



Tolong doakan ana dalam SPM yang akan bermula semula setelah cuti selama seminggu pada hari Isnin ni ;) Pend Syariah Islamiah . Semoga Allah memberi ketenangan ketika menjawab dan dikembalikan apa yang telah dipelajari ^^V Allahumma aminn :')


Ohyaa . watch this ! ;) Do subs my channel okengg *kenyit mata sebelah



Sekian . thanks sudi datang . next time datang lagi yee :DD

Thursday, November 15, 2012

Entry For My Fiance :D -like it when you say Ayeeweeyouutoo[I Love You]-



Assalamualaikum ;) entri ini khusus untuk my fiance yang baru dalam blogger so die nak tahu cara edit blog ;) so macam tutorial lah >.< kalau tak faham bagitahu taoo Mokmok :D Ohyaa , Mokmok stands for gemok xD tapi die nee tak gemok punss . sajee :P


Hey Mokmok . Harus dibaca nee >.<

Cara edit blog ;) *sorry ceroboh akaun mokmok tadi :P 

1.Sign in blogger seperti biasa

2. Lihat gambar :-

Pilih blog mana nak edit ;) dan klik yang anak panah merah tu 




3. Lihat gambar :-

Klik 'Template' ;)




4. Lihat gambar :-

Klik 'Customize' ;)




5. Lihat gambar :-

Merah : pilih template
Oren : tukar background
Hijau : adjust lebar blog
Biru : pilih layout
Putih : tukar tulisan 



6. Lihat gambar :-

Untuk tukar background klik situ (anak panah oren)


Pilih background atau boleh upload background sendiri ;) hanya klik 'Upload Image'




7. Lihat gambar :-

K yang nee untuk ubah tulisan . kalau klik mana-2 item akan ade line merah putus-2 menunjukkan kita akan ubah yang kita klik tu ;)




8. Dah siap semua lepastu klik 'Apply To Blog' yang ada dekat atas kanan yang warna oren tu ;)


Itu sahaja :D faham tak? Kalau tak faham tanye lahh ;)




ABOUT VLOGGING :D

Okey guys , malam nee ana akan upload video lagi , so tengok taoo ;) and entri before nee ana ade share kan link video so nee ade lagi yang ana dah upload :-




Yang link kedua tu actually about us ;) kalau nak tengok boleh taknak tengok takpe ^^ 

Dah tengok . komen or give me thumb's up or sebaliknya >.<

#Ana taknak ade H A T E R S >.< boleh tak? Hoho . Orytee lahh . Dah taktahu nak mengarut ape ^^ Tataaaa :'*

















Wednesday, November 14, 2012

Vlogging :D *question mark*



(: ASSALAMUALAIKUM :)

Guys :) sehad? Rindu nak tulis blog tapi tapi tapi lately macam malas nak menulis . yang nee puns macam sebab nak meng-share- kepada readers semuaa yang i just jump into vlogging but seriously ana taktahu how to make something like more interesting to be watched >.< anyone tunjuk ajar pelisss? Hoho c(: ohhaa , here the links . do watch yoo :DD





Lepas tengok . komen lah siked . button like / dislike tu klik jee ;) respon anda amat dihargai ^^ 






SALAM MAAL HIJRAH ;) 1434

Alhamdulillah . Allah masih memberi nafas untuk hari ini menjadi hambaNya yang sentiasa berusaha mendapatkan redhaNya dan memperbaiki diri yang sememangnya banyak cacat-cela dalam amalan . kurang gula dalam beribadah . kurang garam dalam menjaga hablu minannas . segala macam kurang lah . semoga tahun baru ni Allah membantu kita meningkatkan lagi tahap keimanan , keikhlasan , amalan pun bertambah . kalau dulu yang wajib ade tinggal , kali ni tak tinggal dah , banyak amalan sunat dan membuat kebaikan kepada semua orang :) Insyaallah 

Kalau perubahan tu tak dari kita sendiri takkan ada orang lain boleh mengubahnya . Kalau kita tunggu hidayah Allah tanpa usaha takkan kita dapat taufikNya . Kalau kita sentiasa termenung dan hanya memikirkan masalah duniawi tanpa ingat ukhrawi maka sia-sialah hayat kita yang Allah dah beri untuk beribadah dan mengumpul bekalan buat akhirat . 

Tahu kann amalan kita akan sentiasa Allah nilai , Allah tak pernah tidur dan tak akan tidur , Allah akan sentiasa menilai kita dari celik mata sehingga tidur 24jam tanpa rehat . begitu juga malaikat yang sentiasa mencatat apa yang kita lakukan dan akan tiba suatu saat nanti buku amalan kita akan dibuka dan ketika itulah mizan akan menimbang amalan baik dan tidak jadi kita mesti memberatkan timbang amalan baik kita :) semoga Allah memberkati usaha kita untuk menjadi hamba yang terbaik :') Insyaallah


Ingat ! Allah tak pilih kasih tapi Allah menilai . Fahimtum?(faham?)







DOA BUAT SAUDARA KITA :'/

Antum tahu? Sedang kita di sini dengan tenang menyambut maal hijrah , Gaza diserang :/ minta ihsan semua untuk mendoakan saudara islam kita di sana semoga ditabahkan hati menempuh ujian seberat ini dan semoga Allah meringakan ujian yang mereka tanggung juga Allah memberi hidayah kepada musuh Islam agar mereka sedar akan agama Islam adalah agama yang benar , Allahumma aminn :'/





Sunday, November 11, 2012

Kebanyakan bestie... *garu kepala + pandang kiri pandang kanan*



(: ASSALAMUALAIKUM :)

*dalam kesibukan menghitung hari tamatnya SPM blog masih menjadi perlu untuk di-hapdate-*

Most people love making friends :) same goes to me ^^ some people have special friends called bestfriends or some may have only one bestfriend some may not as bestfriends are those who can keep our secrets . we can share our happiness and sadness . 'lift' us shoulder and hugs . spread their love for ages for us . last forever relationship and so on :') how sweet ^^ *those who have besties please take good care of them ;)

MY BESTIES ;) and always will be ^^ *Love Them Soooo Much ! <3

First, nak cerite my besties yang kenal lame dah tapi kami semakin rapat hari demi hari sekarang around this two years 2011 and 2012 :) 



Her name : Nurul Aisyah Izati Hamdan . omey kan diee? hewhew ;) panggil Che Cha ^^ *tah mane datang Che tu . main letok jee >.< Die nee duduk sebelah ana dalam kelas . selalu share dengan die ape pun :D Love her soo much ! :D die minat undang-2 ;) doakan untuk die semoga tercapai cita-2 die nee ^^ insyaallah aminn :) Goodluck darl <3




Her name : Siti Nadhirah Masiran . punya sifat keibuan yang tinggi! ^^ ohho >.< mampus ana kalau die tahu :P caring . loving and so on :) lawaa kan diaa? hewhew tapi she belongs to somebody ;) soo stay away from her >.< semuaaa mende ana share dengan die *opps tak semue rasenye ^^ Love her too much much ! :D Die nee bile ditanye minat ape her answer will be "entahlah" so ana just doakan ape pun yang bakal diceburi moga sukses dan diberkati ilahi ;) goodluck sayangs <3



Pieces Of Us :')


Depan sekali tentulah ana >.< diikuti Che Cha dan Che Siti si pemalu yang belakang sekali :P







Dah kenal kan :D 








Ahha >.< kumpulan nasyid Che ^^ hikhok







with beloved Che Cha <3 ;)






with beloved Che Siti <3 ;)


Both of them nee memang tempat ana meluahkan segala yang terpendam dari kisah cinta *amboi >.< kisah family . konflik semuee . rase tak puas hati etc . hope our friendship lasts forever ^^ <3 ;)


Ohyeee . there is someone without FB / Twitter or else yang juga my bestie ;) since form3 . getting close with her while both of us are 15 and studying in same school . same class but different dorm ;) ohyaa . our school was a residential school(Sekolah Berasrama Penuh) so stay in hostel was a compulsary ! :/ sekolah ape? Haa . Sekolah Menengah Agama persekutuan Kajang . tahu? tahu? tahu? tahu kann :) Bestie yang nee suke ajar ana Mathematics :) sebab dulu Mathematics nee buad ana pengsan taoo >.< hewhew



Her name : Nurul Iman Nordin . just call her Iman ;) Iman yang kanan :) yang kiri tuu budak kurang comel *ana lah :P kitorang time nee lepas PMR ade pertandingan ukir buah :) dapat second place ^^ *happy + senyum pisangg :P ana dengan Iman nee suke bagi die bace diari ana and she will keep everything she read as secrets ;) Loveee her sooo much ! <3 :') malam tadi on call dengan die . sekarang die dekat asrama . cuti SPM sempena deepavali nee die tak balik rumah . die nee kalau tanye cita-2 die akan jawab "ana konfius lah" lahai sayangss . takpee . anti pandai ^^ ape pun bolehh :) Goodluck hunny <3 ;)


Ahha . tulah besties yang ana adee :)

To Ma Beloved Besties ^^

-I hope that everything we had go through together left as memory that will never fade forever from our mind also hoping for our forever friendship ;)
-Ana sayang antunna sangat-2 ;) hikhok ^^ <3 
-Semoga bersama kita capai cita-2 yang kita hajati ;)
-Semoga terus bernafas sebagai hamba Allah yang dilindungi dan sentiasa diberkati :')
-Jangan lupe persahabatan ini sampai bila-2 :) Insyaallah ila jannah ^^



Love and hugs 
Uyun ;)








Sunday, November 4, 2012

Malam SPM :O



(: ASSLAMUALAIKUM :)

*K nampak kegilaan yang ketara bile aku masih begini sedangkan esok SPM*

Waaaa :O aaaaaa ini lebih hebat dari ZALORA >.< Kenape? Hari ni berjalan means keluar *outing ! with mom and ma sisters ;) tapi tapi tapi esok ana akan SPM u noee? S P M ! :O actually plan dah :-

* Lepas Solat Maghrib
- Solat hajat
- Baca Yasin
- Doa akashah

* Lepas solat isyak bukak buku siked
* Nak tidoo awal
* Nak bangun qiam then bukak buku siked

tapi hari ni :-

* Kelas 8.30pagi-12.00tengah hari
* Kembara buku(shopping novel) >.< untill zuhur
* G rumah makcik(tengok cucu  die) untill 3 something
* Balek . fresh up
* G rumah nenek(hantar kek cousin) untill sekarang actually tengah menaip dalam kerete >.< huhuu


Orytee ;) let see beberape pictures kisah hari ni >.<


Menggila tengah cikgu mengajar >.< #Math class




Class end ;) a piece of memories with beloved teacher #Pn Mazwin 




Tadi ana takdee >.< yang nee baru adee :P




Berjalan ke parking lot #Nak balik after class ;) 




Non edit *tak sempat kejar line >.< :P with members ;)




Non edit :P yang kanan sekali Che Yun(thats me) . then tengah tu Che Cha . lastly Che Siti ;) #Awesomee besties !


Nee mase tengok baby :DD Hafizzuddin namee die *full name taktahu >.<


*no more pictures >.<*

-The End- *for this section :P



TERASA KEHILANGAN :/

Hilang? Apa yang hilang? :/ : Terase kehilangan sahabat :{ *sebak as die pun macam lalang . tiup ke sana , sana pergi . tiup ke sini , sini pergi -,- but biarlah . she has her own life :/ besides let me think about the SPM first . tulahh . lagi susah nak jaga hubungan antara manusia dari menjaga hubungan dengan Allah . Sebab ape? : Sebab kalau minta ampun dari Allah , Allah akan mendengar dan akan mengampunkan dosa seseorang tapi kalau buat salah dengan manusia , kalau tahap dendam kesumat entah bile nak hilang :/ ana tak berdendam dengan die . tak nak salahkan die pun tapi geram dengan tindakan die :3 as i told just now *macam lalang --' whatever lahh 



MENGATE ORANG DIE YANG LEBIH *tak ingat peribahasa panjangnye >.<

Ohh senior -,- walau anta senior , ana dah taktahu nak hormat anta macam mane , if rase diri tu diburukkan *bukan fitnah yee (fitnah tu menyebarkan bukan memberitahu , beza taoo bagitahu dengan fitnah) tak perlu lah nak aibkan orang pulak , nak tulis status bagai --' JIKA KITA TUTUP AIB ORANG ALLAH AKAN TUTUP AIB KITA DI AKHIRAT ;) . sory terkasar bahase :3 Ohh pleasee , anta sangat berkaliber *dalam breket ;) *asif terlalu geram macam ni lah jadinye -,-


Thats all ;) see yaa soooon ^^






















Thursday, November 1, 2012

ESH PI YEM ! :O



(: ASSALAMUALAIKUM :)

SPM SPM SPM ! tahu tak ape SPM? Sijil Pelajaran Malaysia ! :O


Wahhh . tak sangka betul . 2 days to go ! Rase sekejap sangat >.< takboleh patah balik kee mase? :/ emm . k sekarang ana kene make sure fizikal , emosi , semue dah prepare . setelkan ape yang boleh menyebabkan
 terhijab untuk dapat kejayaan untuk jawab soalan , dendam dengan orang , hutang duit and so on *hope ana dah kosong-2 dah dengan semue mem Insyaallah . kepada readers . if adee terase hati dengan entri yang ana post kee . sorry sesangat >.< please doakan ana dalam SPM nee supaya dapat jawab dengan tenang . dipermudahkan menjawab dan doakan kejayaan untuk SPM nee dan kejayaan seterusnya :) 


LUAHAN HATI :'/

Actually ana ade rase tak ikhlas dengan somebody nee . ana taktahu nak buad acane . antum tolong ! :'O die pun tak datang mintak maaf ke apee kee . ana rase tak ikhlas untuk memulekan means tak ikhlas nak mintak maaf dekat die dulu . die sedar salah die kenape die tak nak mintak maaf . humphh . Ahad nee ade kelas Insyaallah ana akan tegur die . and nak tahu ape reaksi die lepastu . tadi pun lepas ana dah bising-2 pasal perkare yang ana tak puas hati pun die buat macam takde ape yang berlaku sedangkan sahabat yang lain okey jee bertegur . kalau die tak salah kenape perlu takut? 

Cerite fitnah memefitnah nee pun lagi satu . sekarang ade due cerite dicombine jadi satu . siape suruh combine? then tak menanye dulu? tak siasat habis dulu . nak salahkan ana? Ya Allah . ringankanlah ujian yang aku hadapi ini Ya Allah :'/ kalau tak langgar hukum Allah kita nak takut apa kann? Kalau agak diri yang buat salah dah tahu salah memang patut lahh takut . senior sangat ingat kalau perangai tak elok orang nak hormat ke? Agak kalau memberi peringatan kepada orang lain tanpa mention nama tu fitnah ke? Tak kann . kenape perlu salahkan orang yang tak bersalah? Dah malukan diri sendiri kenape nak letak salah dekat orang lain? Ape pun kita hidup berlandaskan al-quran dan as-sunnah . setiap perbuatan mesti ade balasan . suatu hari the truth will be revealed lahh . ana dah cakap dengan jujur . yang selebihnya terpulang pada dia . tapi ana nak die make sure yang die dah siasat betul-2 bukan main serang jee . kalau betul bukan diri die yang bersalah diamkan jelahh . bukan satu form yang tahu . sahabat ana jee . ade form lain tahu? and i repeat once again ana tak mention nama pun -,- 

Wahai senior yang sangat 'berkaliber' . jawatan tinggi pun tapi kalau tak hormat orang lain . macam mane orang nak hormat anta? Make sure ape yang anta terime anta siasat dulu okey . senang cerite face to face lah . jangan nak kaut cerite orang sane orang sinee lepastu letak kesalahan dekat orang yang salah . cari pokok pangkal dulu lahh . KALAU TAKUT DENGAN HUKUM ALLAH KITA TAHU MACAM MANA NAK JAGA DIRI KITA :')