Tuesday, October 30, 2012

Penyakit Hati :O



(: ASSALAMUALAIKUM :)

*usha sikedd tittle . k dah usha . patah balik sinee >.<*

Penyakit hati? Haaa . Apekah? Bahaye sangat ke? Cara tangani?

Penyakit Hati 

Ada yang tak kena dengan hati kita . ada rasa tak ikhlas . rasa resah . orang nasihat nak marah jee . takleh nak terima ape mende pun dari orang lain . fikir kita jee betul . oh naaaa . pernah dengar kann . kalau titik hitam dah penuh kat hati kita nee kita susah nak terima kata-2 orang . pernah kan? *krik krik krik >.< . Titik hitam tu ada sebab dia duk tumpang kat hati kita *tumpang jee . memang boleh hilang . K titik hitam nee mungkin dari perkara lagha(sia-sia) yang kita buat . lihat . dengan dan sebagainya as an example . menonton video K-Pop yang memang digilai ramai terutamanya remaja kini . sebab apa lagha? Sebab kadang tengok sampai lebur zuhur . asar . maghrib . tak ingat makan . tak ingat mandi *hiperbola sikedd >.< lagi pun dalam video tu bukan depa pakai jubah . purdah . nee dengan tak cukup kainnya lepehtu liuk lentuk . bak kata UAI terkinja macam beruk >.< haa . tu yang takboleh tuu . lagi satu . titik hitam nee terkumpul sebab dosa kecil yang dikumpul banyak-2 . dosa kecil nee maksud ikut istilah dosa yang tak disertai dengan ancaman azab seperti membazir wang . masa dan lain-2 . membuang sampah merata-rata . dan sebagainya . takat nee ape yang ana tahu yang ana pernah dengar dan ana kongsikan balik kepada antum :)



Bahaya? Way to overcome? ;)

Bahaya tak bahaya risiko diaa bergantung tahap kekrtikalan lah >.< kalau agak rasa dah sampai nak naik hangin orang tegur . orang ingatkan hukum Allah tapi takleh terima . teruk dahtu . ICU untuk hati nee nak bagi rawat balik ialah muhasabah . acane? Nee ape yang boleh dikongsikan . tak tahulah untuk orang lain macam mane . maybe ade cara sendiri . K cara diee . biasanya free malam lah kann . lepeh dah selesai solat apa sumaa . pandang dinding lama-2 . jangan duk pandang jee . pandang sambil patah balik ape yang dah berlaku ke atas diri sendiri . dari kecil mana kita ingat . cara mak ayah jagee . sampai kita dah besar . cari balik . jalan mana yang boleh gostan balik kepada jalan Allah :') itu wajib ! :) takpun . amek wuduk . buat solat sunat . solat hajat kee sebab solat hajat nee tak kira bila boleh buat . mohon pada Allah supaya segalanya dipermudahkan . supaya Allah buka pintu hati . lapangkan dada . insyaAllah ^^ ada lagi nee . dengar tazkirah :) satu tazkirah boleh hilangkan satu titik hitam dalam hati kita . Tazkirah nee peringatan . takperlu dengar ceramah panjang lebar . cukup dengan ingat tentang solat . ingat tentang baca quran dan sebagainya :') Yang penting NIAT . pasang niat elok-2 ^^ pastikan kerana Allah Taala . insyaAllah diberkati 

Kita mampu mempunyai segala tapi segalanya milik Allah :) Yang baik dari Allah yang buruk juga dari Allah dan disandarkan kepada diri ini 

Wallahu A'lam 


Thursday, October 25, 2012

Rayaaa Rayaa Rayaa :DD



(: ASSALAMUALAIKUM :)

*tengok post pun dah agak kann* :D

Esok R A Y A :D

Puasa tak harinee? *krik krik krik >.< so Selamat Hari Raya Aidiladha or Happy Eid Al-adha :) kepada semuaa readers setia or readers yang baru lalu >.< syukran sudi menyinggah :) 

Pasti semue dah tahu kann story behind raya haji nee ;) #Pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail 
Nabi Ibrahim diperintahkan supaya menyembelih anaknya dan baginda memberitahu anaknya Nabi Ismail . Sikap taat kepada Allah membuatkan kedua mereka bersedia melaksanakan perintah tersebut . Disebabkan ketaatan mereka Allah menukarkan Nabi Ismail dengan kibas untuk dijadikan korban :') MasyaAllah . sesungguhnya Allah Maha Penyayang ^^ kalau kita ditakdirkan menerima perintah sedemikian adakah antara kita yang sanggup? Dengan keadaan dunia akhir zaman yang sangat mencabar nee . ada antara kita yang lalai . ada antara kita yang tahu namun tidak bertindak . ada yang seakan tidak takut dengan azab Allah . Nauzubillah Min Zalik :'/ tapi kita tidak boleh meragukan takdir Allah . itu akan buat keyakinan kita terhadap Allah berkurang . tambahan Allah telah berfirman "Kun fayakun" jika Dia berkehendak maka jadilah . 




Preparation for rayaa? >.<

Nothing . balik kampung jee . dekat kampung masak kuah kacang yang ade daging dalam kuah tu . my grandma yang buad ^^ saye? tumpang tengok jelahh :P my duty stat esok . bukan keme sembelih tapi kene potong daging lembu tu nanti . my grandma ajar kalau nak potong daging kene lawan urat daging tu supaya tak liat mase nak makan :DD mesti dah tahu kann . Waahh :D tak sabar esok ^^ 




Saudara seagama kita yang lain bagaimana? :'/

Kadang dalam kita tengah bergembira mesti ada antara kita yang tak merasai segembira yang kita rasa . mereka sedang menyorok . mengikat perut . kanak-2 menangis . dan macam-2 lagi . dekat sinee . kita cukup . semuanya ada tapi ada antara kita yang tak menghargai . ada yang tunjuk hero kat sinee . kadang kita kene letak diri kita dalam situasi mereka . maksudnya empati . cuba merasai ape yang mereka lalui . tidoo tak lena . tiada pendidikan . harta benda musnah . baru kita sedar macam mana payah kehidupan mereka . betapa terseksanya mereka . mereka cuma ada batu . tapi musuh ada kereta kebal . senapang . machine gun :'( takutnyee . tapi mereka tak takut pun . mereka semangat berjihad . mati di medan perang kerana mempertahankan agama kann jihad :') kita kat sinee kene berdoa supaya Allah meringankan beban saudara seislam kita yang sedang berjihad :') semoga suatu hari mereka dapat rasa kegembiraan sepertimana yang kita rasai kini :') InsyaAllah


Oh SPM :O

Pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik *eh tak habis pulak >.< dah nak SPM :O ready? emmmm . masih mengumpul ke'ready'an nee . ade lah dalam 60-70 % something ^^ tengah nak dekat SPM nee lahh penyakit aku semakin menggedik :'/ ujiann~ Ya Allah sembuhkanlah aku :'{ mintak tolong readers jugee . doakan ana okengg ^^ syukrann ;) Doakan SPM ana jugak ^^ tak nak kejar Jordan . keadaan kesihatan tak mengizinkan . Darul Quran takde kos perakaunan pulak :/ USIM or UIA insyaAllah . matriks pun okemm jee :) Doakan yee :) 



K Finished Here ;) see yaa next entry ^^ Salam AidilAdha semuaaa ;)



Saturday, October 20, 2012

Salam Blogger Se-Malaysia ^^



(: ASSALAMUALAIKUM :)

Very eager to write this entry ^^ *with no reasons >.<

Ready nak pikul tanggungjawab? Tanggungjawab ape? Let seee 

Tanggungjawab kita :

  • Diri sendiri *kita jaga diri kita? Perintah Allah dah terlaksana? Tak susah mana kalau nak buat yang wajib . nak taknak jee . tapi  make sure kalau kita nak tinggal yang wajib kita dah prepare untuk berhadapan risikonya di akhirat nanti :) tak mudah menjadi hamba Allah sebab cuba fikir kenapa Allah tak jadikan manusia nee semuanya Islam . kita lihat semula bagaimana Nabi Ibrahim berusaha mencari siapa penguasa alam ini . dilihatnya bulan , matahari dan lain-2 . begitulah sebenarnya manusia perlu mencari Tuhan sebenar iaitu Allah dan kita umat Islam patut bersyukur kerana tidak perlu mencari cuma perlu berusaha mengumpul bekalan buat iringan ke akhirat . jika kita lakukan apa yang Allah perintahkan jauhi larangan tak mustahil Allah akan mengurniakan apa yang kita mahu "What you give you'll get back" :)

  • Orang lain *kat dalam dunia nee kita hidup berjemaah(beramai-ramai) , kita tak hidup sorang . kalau dak saya tak tulis entry nee . takkan saya baca sorang >.< kita ada Allah . kita jaga hubungan dengan Allah dan sekeliling kita ada manusia . kita jaga hubungan dengan manusia . dah biasa dah nee . cuma tazkirah buat ingat kembali :) kenkadang apa yang kita ingat kita tak buat pun . orang kata susah  nak jaga hati manusia . macam-2 fiil lah kann . tapi kita ada perasaan sayang . nee yang akan buat kita faham naluri manusia . kenkadang kita fikir kita nak semua orang jadi macam kita . biar sependapat tapi tahap pemikiran manusia berbeza supaya wujud perkara yang boleh dikongsi yang memberi manfaat . anologinya manakan dapat manik menjadi gelang tanpa tali tangsi . maksudnya kalau takda orang tolong kita takkan mampu berjaya dengan mudah . kalau belajar takda guru kita takkan faham dengan mudah . macam tulahh . kalau kita tak jaga hubungan dengan manusia dengan siapa kita nak minta tolong . Allah memang ada dan pertolongan dari manusia tu adalah dari izin Allah juga . jangan nak sombong sangat kat dunia . tak ke mana pun . Jagalah hubungan dengan Allah dan hubungan dengan manusia :)


Sesempurna kita takkan tertanding sempurna yang Maha Esa :') Kita semua hambaNya memang takkan sempurna tetapi Allah jadikan sempurna manusia nee untuk beribadah kepadaNya ^^ nikmat dan musibah adalah ujian bukan penghalang usaha untuk menjadi khalifah terbaik di muka bumi :)

Sunday, October 14, 2012

Islam Adalah Suatu Cara Hidup :') -renungan bersama-



(: ASSALAMUALAIKUM :)

K aku sedih . sedih sangat :'/ tapi aku percaye semuanya dari Allah . Allah yang mentakdirkan semua nee :'{

ASAM GARAM BERDAKWAH :')

Pasti kita sendiri maklum . Nabi Muhammad berdakwah dengan penuh cabaran tapi baginda tak pernah berputus asa :') Hari ini sahabat aku cuba mencontohi kekuatan Nabi dan diaa cuba menasihati kawan FBnya . aku dapat lihat kesabaran diaa :') subhannallah . walau dia dimaki dia tetap sabar ^^ alhamdulillah . Ya Allah syukran kerana memberikan aku sahabat sepertinya :') 

-Semoga Semakin Tabah dan Tidak Berputus Asa Ya Sadiqi :)-



WAY OF LIFE :)

Memang tak dapat nak dinafikan semua orang faham maksud way of life tapi tak ramai mengaplikasikan islam sebagai cara hidup walau pada realitinya mereka adalah islam . mereka bangga mengaku islam tapi tidak mempraktikkan yang wajib mahupun yang sunat :'{ dan ada juga yang fasik means dia beribadah tak tinggal yang wajib yang sunat tapi hatinya tetap kufur dalam erti kata lain mencampurkan yang baik dan yang buruk dalam amalan seharian . nauzubillah min zalik . mintak Allah jauhkan dari kita :') aminn ya rabb . makin hari makin ramai yang tak sedar sebenarnya jumlah umat islam semakin bertambah lagi pun suatu saat nanti pasti kebenaran akan diketahui . kebenaran bahawa islam agama yang syumul dan agama yang benar walau Allah tidak boleh dilihat tidak boleh digambar cuba kita renung boleh ke dunia tercipta dengan akal manusia sedangkan tiada siapa boleh buat hujan turun dan berhenti dengan kemahuan dia . boleh ke manusia terlahir sendiri walaupun ada mitos mengatakan manusia asal dari monyet bagaimana dengan kejadian monyet pula sedangkan manusia Allah cipta ada akal dan binatang tidak . ramai antara kita yang buta agama tapi hatinya tahu Allah ada . ada juga tahu tentang agama tahu Allah ada tapi tidak mengamalkannya . ada juga terlalu terbuka sehingga berani mengaku ateis . nauzubillah min zalik . jadilah kita manusia yang celik agama dan mengamalannya :) semoga Allah redhai ape yang kita lakukan saban hari dari bangkit tidur sehingga melelapkan mata . wallahu a'lam 

INGAT YEE ^^

  • Agama Islam adalah agama yang suci , jangan biarkan Islam dipandang rendah kerana sikap kita sendiri
  • Jangan pinjam 'Islam' untuk dipandang pada kad pengenalan tapi amalkanlah dalam kehidupan seharian
  • Dalam Islam tiada istilah dosa masing-2 kubur masing-2 , kita diciptakan tidak sendirian untuk saling mengingati antara satu sama lain
  • Hayati Islam dan jadilah umat Islam :')


Sudut Menyalin >.<

✿ NILAI SEORANG PEREMPUAN ✿

✿ Apakah nilai seorang perempuan SOLEHAH?
❋ Berapakah harganya di sisi Allah SWT?

✿ Jawab Al-Khawarizmi, seorang pakar Matematik Islam:

❋ Jika wanita SOLEHAH dan BERAGAMA = 1
❋ Jika dia CANTIK, tambah 0 kepada 1 = 10
❋ Jika dia KAYA, tambah lagi 0 = 100
❋ Dan jika dia dari KELUARGA BAIK-BAIK, tambah lagi 0=1000
❋ Tetapi jika yang '1' tiada…

✿ Maka, tiada apa yang tersisa pada wanita tersebut kecuali sekelompok ' 0 '

----------------------------------------------------


Wednesday, October 10, 2012

MasyaAllah :') -six days more-



(: ASSALAMUALIKUM :)

Ya Allah aku sangat bersyukur Ya Allah :')

Tadi dekat dalam U S R A H *group aku dekat FB . ade kawan aku invite kawan FB die . subhanallah . susah nak gambarkan perasaan tu macam mane . first word yang aku ucap "subhanallah" . memang ciptaan Allah itu indah belaka :') Ya Allah jadikanlah kami kaum hawa insan yang terpelihara dari fitnah dunia :') jadikan kami insan yang solehah yang dapat membimbing diri dan orang lain agar bersama menuju redhaMu Ya Allah :') Aminn Ya Rabb . Baru kenal sangat mesra :') senang berkenalan . open mind ^^ alhamdulillah :) 


---------------------------------------------------------------

Tuntun Kami Ke Jalan Yang Kau Redhai :') Ya Rahman


Dalam banyak perkara . aku takutkan kiamat . aku takutkan dosa aku takutkan orang di sekelilingku hanyut dek nafsu . fikiran sempit . seakan negara yang dijajah begitulah perkara yang aku risaukan yang berlaku di sekelilingku . manusia seakan dijajah oleh diri sendiri tanpa usaha untuk keluar dari belenggu pemikiran yang cetek . memandang enteng terhadap hukum Allah malah tidak mencontohi akhlak nabi Muhammad S.A.W yang amat mengasihi umatnya namun kita? Seakan mempersendakan hukum Allah . tanpa memikirkan azab yang bakal menimpa :'/ walau telah dijanjikan yang janji Allah itu pasti . masih tetap berdiam diri ;( nauzubillah min zalik :{

*Ya Allah . aku mohon . jauhkanlah kami dari azab kubur dan azab nerakaMu Ya Allah . ampunkanlah dosa kami . tunjukkanlah kepada kami jalan yang engkau redhai yang di hadapannya terdapat rahmatMu Ya Allah :'/ aminn ya rabb 






ENTRY HARINEE PENDEK JEE :') *niat qiammulail semuee :)

Tuesday, October 9, 2012

Wahhh :O Penad :/ -7 days more-



(: ASSALAMUALAIKUM :)

Baru lepas solat isyak nee >.< lambat kann . Harinee aku tak g sekola sebab dengan tetibe badan aku panas sangat maybe sebab penad jalan semalam . Harinee pulak ayah aku bawak g tengok adik aku dekat SMKA Slim River . manjenyee lah budak tuhh . PMR baruu . nak kene jenguk tiap hari . ayah aku cakap esok die nak g lagi . haihh -,- ape saje lahh . aku dekat SMAPK dulu pun manje lah jugak tapi PMR aku takdelah ayah aku jenguk hari-hari :P . nasib lahh aku dah dekat rumah jee . saked pun senang mama jage . nak g check up bagai . Ya Allah sembuhkanlah aku :'/ *doakan aku jugak yee readers yang reading entry nee >.< . Insyaallah . aku kan tetap kuat hadapi semue nee :') Allah kan menyembuhkan aku kene berusaha :) No Give Up . No Give In ^^ . K lepas jenguk adik aku . mama bawak kami makan sebab mama pun tak sempat bukak puasa . so kami punn singgah makan jup di Restoran Sutera Bayu , Teluk Intan . Kenyangg sangat ! Alhamdulillah~


Before makanan sampai snap-2 dulu >.< Awan Nano memang agak annoying :P




Nee first meal yang sampai :D -chicken chop mushroom-




Finished ! :D erkkk~ Alhamdulillah >.<



Haa . dah kenyang makan . kami jalan-2 :) alaa tak kemane punn . TF Value Mart jee >.< shopping barang dapur jee . dah habis beli barang kami pun balek lahh :D dah sampai rumah semue kejar tilam dulu . aku tak lah . aku tukang bukak pagar . kene lahh tutup pagar balek :/ dah angkut barang semue . haa aku berangan jupp ^^


Kita takkan mampu mengejar kesempurnaan :') tapi kita hanya mampu berusaha untuk menjadi yang terbaik ^^


Okeng okeng :) dah habis berangan . 


----------------------------------------------------------------


OhMyHeart ;)

Nak tahu harinee aku asyik teringatkan die jee then bile aku terfikirkan die aku tersenyum kambing sensorang dalam kerete tadi >.< Ya Allah . jika memang die untukku satukanlah hati kami dengan redhaMu dan jika sebaliknya tabahkanlah hatiku dengan ketentuanMu . dekatkanlah hati kami sebagaimana Engkau satukan Adam dan Hawa :') aminn ya rabb *jauh lagi perjalanan tapi kalau doa dari sekarang takpe kann >.< 

Eko Utomo Nugroho <3

I Love You For Thousands Times :)


*Malas nak sekolah esok >.< hikhik 

Kchechaww ! :)



Monday, October 8, 2012

Personal Meeting With Principal ^^ - eight days more -


 (: ASSALAMUALAIKUM :)




Kaget? Haruslah . punye cuak bile dengar kene jumpe pengetua >.< aku ingatkan kenape . aku nakal sangat ke? Takpunn! :P Oh yee . malam ni update awal pulak ehh . ngantuk lah . penadd . ohh haa . pengetua nak jumpe die nak bagi kata-kata semangat untuk SPM jee >.< pengetua cakap die anggap aku macam anak die sendiri . die faham macam mane aku sebab anak die pun SPM jugak tahun nee . cakap-cakap dalam setengah jam jugak lahh . then aku pun balek . time tu baru 12 lebih lahh sebab aku nak g hospital with mama <3

--------------------------------------------------------------

Dapat Painkiller :D

~ aku tak tahu kenape setiap kali g hospital ke klinik ke mesti dapat mende alah tu . haihh . dah lah dos die tinggi . memang nanti aku makan macam makan gula-gula ah . naseb die bagi 12 biji jee >.<  k aku nee jenis yang susah makan ubat . g hosp tadi sebenarnya nak buat full check up tapi doktor katee kalau ubat dah habis but still sakit baru datang buat check up :/ ape punye doktor . nee lah kalau hospital kerajaan . sebabtu kalau orang yang sakit teruk kalau g hospital kerajaan dah tahap kritikal baru dapat detect -,- padahal aku dah g klinik and humph aku taktahu tahap mane sakit aku nee . yang penting aku kene tetap berusaha :') Allah yang menyembuhkan ^^

--------------------------------------------------------------

Ambil Kiriman Poslaju dan Pos Soalan >.<


Before g hospital . sebenarnya g Pejabat Pos dulu . nak amek bungkusan pos laju actually jubah yang dari mesir tu dah sampai :DD


Warne nee tapi bukan corak nee >.<


then aku poskan soalan trial yang dah tergendala nak dihantar kepade Engku Maryam Syahdina Engku Safruddin . hope die tak marah >.< sorry sayangss lambat hantar :P then baru gerak g Teluk Intan :)


------------------------------------------------------

Tutti Frutti :DDDD

Dekat sinee kire barulah jugak mende alah nee so saje-saje jelahh nak rasee kann . makan 4 orang . tah kenape . berat sangat agaknye sebab die kire ikut berat . semue sekali RM48 macam tulahh . tu pun dah after less -,- mama cakap kalau nak makan lagi kene tunggu dah besar dah kerje ade duit sendiri . haa makan lahh puas-puas >.< memang lambat lagi ahh xDD


Sebenarnya nak cover siked so kakak tu taknampak aku tengah snap tapi kakak tu macam tetawu jee >.< heheh


Nee antara toppings yang ade . this side banyak buah-buahan jee :) yumyumyum :P


Nee other toppings yang ade . nee bebudak suke lahh c(x


From left : My Mama :) Sofiyah ^^ Awan Nano :) 


Canditt jee :P Awan Nano tak ready >.< aku tak retilah nak pose macammane c(x


kenyang melantak kami pun balekk :) 


------------------------------------------------------

Chat Dengan Adik Ipar >.<

Chat dekat FB :) name adik Eko nee ---> Nur Annisa Hayati ^^ chat biase-biase jee 
Heheh :P dalam mase yang same chat jugak dengan Eko <3 itu mesti >.< kejap lagi nak on call :*



Eko Mokmok ! <3 -nama manja diee- 

I Love You For Thousands Times :*






Saturday, October 6, 2012

Sayang Itu Harus Sederhana ^^ -countdown for ten days more-

(: ASSALAMUALAIKUM :)


Wahh dah lamee tak updatee nee >.< hee excited nampak laptop ! :D ade masalah berokband sebenarnya tu yang takleh online :P okemm . sekarang aku nak cerite satu-satu *sebenarnya banyak sangat sampai dah lupe >.<


Majlis Bacaan Yasin Dan Solat Hajat :)

K aku takleh share gamba pun tapi nak cerite lah hari Khamis/4 Oktober 2012 . ade majlis nee dekat sekola aku nak mendoakan untuk calon PMR SPM dan STPM . alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar . bermula jam 7malam dah ramai yangg datang then kami solat maghrib berjemaah :) alhamdulillah ^^ then bacaan yasin lepastu ade ucapan dari *entah . lupe >.< . lepas isyak baru solat hajat :) then ade jamuan siked . ade lauk daging masak kicap . ayam masak merah . sayur dan air oren+sirap :) penad sangat! sebab tunggu my mama kemas-kemas . aku tah kenape haritu macam nak demam jee so tak tolong pongg >.< balek sampai rumah 10 nak dekat 11 jugak lahh then dah 12 on call dengan yang tersayang ^^


-----------------------------------------------------------

K lupe nak cerite ape >.<


Emmm . k pasal harinee jelahh :)

Harinee pergi Teknik Menjawab Bahasa Arab SPM dekat SMK Sri Perak . dapat kawan baru ade jugak jumpe kawan lamee >.< besh jugak ^^ tak ngantuk but aku demam so macam banyak yang tak masuk kepale otak xDD tapi alhamdulillah . memule pagi tu kitorang pulun kertas satu sampai tengah hari . solat then sambung bahagian balaghah(sastera *macam KOMSAS) then 3.30 sampai 4.45 ketas duee . fehh memang aku nak pengsan je time tengah hari tu tapi tahan jee :/ nak buad macammane kann :P then nak balek tu sempat lah snap ^^ hikhik ~



K . hujung yang nak buad peace tak sempat tu Amirah Solehah . next Athifah . Umi and aku :) 
diorang dari SMK Sultan Abdullah ^^ -kami excited nak balik-


Then balek je dari bengkel Bahasa Arab tu pergi rumah makcik aku . lepak dekat sanee kejapp . masetuu makcik aku tengah menjahit macam hasil kraftangan dari kain felt *taktahu betul ke idak eja >.< . aku pun terjun lah sekali . nampak macam besh jee buad mende tuhh :P aku buad nee *sebenarnya makcik aku tolong xDD ~


Buad dengan kasih sayang nee >.< <3


Dah penad lah menaip >.< ape kate aku sambung besok je kayy :) tak pun when-when aku free^^ 




<3 Hak Milik Eko Utomo Nugroho <3


Kchechaww ! :D