Wednesday, September 19, 2012

Oh How I Wish That Was Me -hari keempat bersamanya-

Title nee sambungan untuk semalam okeyy :)

Actually semalam ngantuk gilos so cant go on lah . i have to continue it today . okeyy nak sambung semalam sepatutnya nak cakap pasal kita . yess . kita . we . us . the human being ~

Okey . majoriti lah kann sebenarnya dekat dunia nee umat Islam adalah golongan terbesar . why? Sebab dah ramai yang convert agame diorang yangg bukan Islam tu ke Islam ^^ alhamdulillah . normally these people we call mualaf or saudara baru :) and and and i knew this from newspaper METRO forgot the date but seriously in that paper ade menyatakan yang ramai mualaf nee kann dah tukar agame so mereka takde tempat bergantung yang macam dah kene buang dari family diorang so mereka nak search for help dari orang bukan Islam until they have to make something yang nampak macam murtad like calit something dekat bahu bentuk like tande gitu lahh . how so sad . macam pertolongan kepada mereka nee sampai mereka convert agame jee . tak bagi sokongan ape . but but but . kita takboleh lah salahkan sesiape kann . if kita dah nampak tu try help lah kann if mampu :)

Nee nak cakap pasal realiti JAGA TEPI KAIN ORANG :) tahu kann sebenarnya Islam memang galakkan kita jaga tepi kain orang nee . takde lah macam full time . jadi paparazi bagai but yang setakat sederhana like if somebody tu buad salah we have to give advices and engadkan balek ape yang die dah lupe and aku memang suke jaga tepi kain orang pun >.< biasenye lah kann memang ah kite tak suke orang tegur kita sebab realiti manusia nee kebanyakannya fikir yang mereka adalah perfect . kenkadang sampai buad salah besar pun tak sedar . and bile kene tegur tak mengutuk dalam hati . melenting . haa kann kann kann . ayat normalnye ---> "hape kau hengad kau baik sangat?" weyh . kemon der . manusia takde yang sempurna okeyy . bersyukur . cakap ah terime kasih if ade orang dah nasihat kann . kalau takde orang engadkan ade kee perubahan . takkan nak same jee . sekali dose bertimbun der -,- okeyy macam nee . kite kena jadi orang yang boleh dengar and terime nasihat so people will hear to us mungkin tak sekarang but mane tahu dekat akhirat nanti . disebabkan teguran tu . kita change . be better kita selamat dari azab api neraka . wallahu a'lam . ape-2 pun kita kene jage hati kite . bukan jage belai . taknak sakit ape semue . jage daripada dikotori titik hitam agar kita dapat terime what people said kann :)


-------------------------------------------------------

I Love Him Guling-2 xDD

Okey . part nee tanak bace takpe >.<


Eko nee kan die kan kelakar kan :D aku suke dengar suare die >.< suke lawan-2 siape sayang lebih dengan die :) suke dengar die nyanyi :B everything lahh ^^ semue aku suke pasal die :P

Mase memule kenal tu kann dekat FB lah macam . ohh okeyy . not from here so need to beware . that was my first impression lahh but bile dah kenal kann dah tahu kann jadinye >.< if "kalau tak kenal maka tak cinta" but if dah kenal . haaaa c(: Eko . Amy bergabung ! Meletup HAHA . kidding :) jadilah daripada due hati menjadi satu ^^

Sayang die sangat-2 ! :* -Eko Utomo Nugroho-

K dah taktahu nak cakap ape >.< lain hari kite story mory lagi yee ^^





Kchaww ! :D


No comments: