Friday, September 28, 2012

Tawa . Senyum ^^ Oh Indahnya :) -satutiga hari bersamanya-

Memang aku dah lega sikit ^^ daripada selalu stress jee tension jee kann :P alhamdulillah . okey memule macam tak berani sangat nak buad pengakuan nee hummm okey lahh . taktahu nak cakap macam mane sebenarnya tapi alhamdulillah . aku sedang menaiki satu tahap penghijrahan dan insyaallah akan bertambah baik lagi :') dan sesungguhnya aku memohon agar segalanya yang aku lakukan dirahmati Allah . pada mulanya aku macam dah nak give up jee kann sebab memang terlalu bermacam perkara yang melanda tapi alhamdulillah bila aku kembali sabar dan aku berfikir hanya pada Allah tempat paling tepat untuk meluahkan segalanya :') dan aku yakin dengan kuasa Allah dapat membantu aku dan inilah kuasa Allah :) alhamdulillah . nak share dengan korang masalahnya tapi entahlah . humm . memang dah ramai yang dah tahu . memule macam nak senyap jee daripada pegetahuan orang tapi mama aku pun macam dah redha and memang bile orang tanye diee cerite jee kann . but ape pun aku nak terus diamkan jee .

---------------------------------------------------------


AmyHana <3 EkoUtomoNugroho

Nee yang baru edit tapi ehikk >.< K bagi aku diee omeyy <3 Tak suke pergi jauh-2 :P

Nak cakap : saya sayaangg diaa sangat sangat sangat sangat sangat >.< ehekk <3
                    even die jauh its okay ^^ asalkan die percaya aku . aku percaya dia . aku setia . dia setia :)
                    aku suke dengar die gelak >.< melting meltiing melting ! Aww xDD


Okeyy . Nee khazanah yang ade dekat dinding bilik aku >.< yang warne-warni tu 16.9.2012 :) tarikh keramat percintaan kami ^^ hik <3


Okeyy ape ape jelahh ^^ hee . dah taktahu nak cakap ape >.< 
K lawan poke dengan diee tadi :) aku menang ! :DD then aku mintak nak chat dengan adik diee . diee tak bagi >.< heheh . takod leteww aku tanye tanye :P then die 'offer' aku chat dengan mama diee >.< aww . then mama diee cakap lain kali jelahh :) heheh . k aku kene ready nee lain kali >.< wkwkwkwk
LoveYouForThousandsTimes <3 :'*

HOPE SELAMANYA BERSAMA :') -awak ! mohon jangan sembunyikan apa-apa dari saya- walau kebenaran itu pahit :'/ saya tetap nak tahu :'| dan ~

Yee :'/ jangan tinggalkan saya :'(

Awak . hati saya cakap dia taknak orang lain duduk dalam tuu >.<
Hati saya cakap tuu ^^ <3

Awak . walau kita jauh pada hakikat saya dapat rasakan awak hanya di sebelah saya dan saya harap saya dapat merasakan itu untuk selamanya >.<

Hope awak merasakan yang sama :') <3


AWAKK ! JANJI YEE :') <3
SayaCintakanAwakTahu >.<
<3 Eko Utomo Nugroho <3




------------------------------------------------------------

Kchechaww ! :)

                     



Wednesday, September 19, 2012

Oh How I Wish That Was Me -hari keempat bersamanya-

Title nee sambungan untuk semalam okeyy :)

Actually semalam ngantuk gilos so cant go on lah . i have to continue it today . okeyy nak sambung semalam sepatutnya nak cakap pasal kita . yess . kita . we . us . the human being ~

Okey . majoriti lah kann sebenarnya dekat dunia nee umat Islam adalah golongan terbesar . why? Sebab dah ramai yang convert agame diorang yangg bukan Islam tu ke Islam ^^ alhamdulillah . normally these people we call mualaf or saudara baru :) and and and i knew this from newspaper METRO forgot the date but seriously in that paper ade menyatakan yang ramai mualaf nee kann dah tukar agame so mereka takde tempat bergantung yang macam dah kene buang dari family diorang so mereka nak search for help dari orang bukan Islam until they have to make something yang nampak macam murtad like calit something dekat bahu bentuk like tande gitu lahh . how so sad . macam pertolongan kepada mereka nee sampai mereka convert agame jee . tak bagi sokongan ape . but but but . kita takboleh lah salahkan sesiape kann . if kita dah nampak tu try help lah kann if mampu :)

Nee nak cakap pasal realiti JAGA TEPI KAIN ORANG :) tahu kann sebenarnya Islam memang galakkan kita jaga tepi kain orang nee . takde lah macam full time . jadi paparazi bagai but yang setakat sederhana like if somebody tu buad salah we have to give advices and engadkan balek ape yang die dah lupe and aku memang suke jaga tepi kain orang pun >.< biasenye lah kann memang ah kite tak suke orang tegur kita sebab realiti manusia nee kebanyakannya fikir yang mereka adalah perfect . kenkadang sampai buad salah besar pun tak sedar . and bile kene tegur tak mengutuk dalam hati . melenting . haa kann kann kann . ayat normalnye ---> "hape kau hengad kau baik sangat?" weyh . kemon der . manusia takde yang sempurna okeyy . bersyukur . cakap ah terime kasih if ade orang dah nasihat kann . kalau takde orang engadkan ade kee perubahan . takkan nak same jee . sekali dose bertimbun der -,- okeyy macam nee . kite kena jadi orang yang boleh dengar and terime nasihat so people will hear to us mungkin tak sekarang but mane tahu dekat akhirat nanti . disebabkan teguran tu . kita change . be better kita selamat dari azab api neraka . wallahu a'lam . ape-2 pun kita kene jage hati kite . bukan jage belai . taknak sakit ape semue . jage daripada dikotori titik hitam agar kita dapat terime what people said kann :)


-------------------------------------------------------

I Love Him Guling-2 xDD

Okey . part nee tanak bace takpe >.<


Eko nee kan die kan kelakar kan :D aku suke dengar suare die >.< suke lawan-2 siape sayang lebih dengan die :) suke dengar die nyanyi :B everything lahh ^^ semue aku suke pasal die :P

Mase memule kenal tu kann dekat FB lah macam . ohh okeyy . not from here so need to beware . that was my first impression lahh but bile dah kenal kann dah tahu kann jadinye >.< if "kalau tak kenal maka tak cinta" but if dah kenal . haaaa c(: Eko . Amy bergabung ! Meletup HAHA . kidding :) jadilah daripada due hati menjadi satu ^^

Sayang die sangat-2 ! :* -Eko Utomo Nugroho-

K dah taktahu nak cakap ape >.< lain hari kite story mory lagi yee ^^





Kchaww ! :D


Tuesday, September 18, 2012

My Heart Beat Getting Louder Whenever Im Near You :) -hari ketiga bersamanya-

CERITEE KAMII :D

nak tahu? nak tahu? nak tahu? dah aku tules mesti kome bace jee kann :P tadi kann kann kann . kitorang lawan siape sayang lebih xDDD biase lah tuu kann . hadoyy >.< aku cakap ah aku sayang diee kann then diee cakap diee sayang aku jugak then aku cakap aku sayang lebih yhen diee cakap diee sayang aku sebanyak ikan yang ade dekat lautan yang takkan habis ^^ then aku cakap aku mengalah sebab itu tande aku sayang diee lebih :P lepeh tu diee suruh aku kire bintang yang menandakan banyak sayang diee :D then aku cakap aku kire ah nanti sebagai tande aku memang sayang dekat diee xDD tapi tapi tapi aku cakap bintang dalam mimpi aku :D wkwkwkwk gurau-2 jee . heheh :P bukan sayang gurau-2 tapi tuu gurauan jee ^^ aku sayang diee betul-2 :) sayang sangat ! :P 

Bangun pagi tadi punn kann aku dah letak gamba yang kami sebelah-2 dekat cermin bilik aku . bangun-2 jee nampak gamba tuhh :))) <3 heheh xDD sukenye sukenye sukenye ! aku letak dekat frame satu . dalam diari satu :))) I Love You So Much Eko Utomo Nugroho <3 :* so lepeh nee bangun pagi jee ade diee macam betul-2 jee ade :D yeahh !

- yang nee ade sambungan :P ngantuk nak sambung >.< maaf -

Monday, September 17, 2012

Cerita hari ini :D -hari kedua bersamanya-

Hari nee bangun pun senyum jee >.< heheh . taklahh bangun mesti menggeliat dulu xDD haa then baru senyum . bukak diari sebelahh tengok ade diee ^^ bukak diari eh . bukan bukak mate :P eh bukak mate sekali lah nak tengok diari tuhh . aku paste gamba diee dekat dalam diari tu . aku curik dulu gamba diee pehtu aku edit then aku print . touch up siked then paste :D then hasilnye yang nee :-




Hahah xDD banyak jee aku edit . nak tengok kee? jap jap >.< ---loading---


Nee gamba background blog aku nee >.<




Yang nee eheh xDD k . no komen xP


Aku nee tak reti edit gamba >.< memang buruk ah jadinye :D
Tak ah banyak sangat punn . tapi bebile aku share lagi :)
Ape-2 pun . hope dengan Eko nee takde masalah melanda :) hope kekal lame ^^ insyaAllah 


--------------------------------------------------------------------

AMOUR PLATONISME :)

K dah lame aku tak cerite kann pasal diee nee kann :P mereng aku nee diee cakap nak masuk tahfiz maybe awal bulan 10 nanti . hope diee okey-2 jee nanti . Alhamdulillah mereng akan ke sana . maybe aku tahun depan kodd tapi tak tahu dekat mane . aku prefer Darul Quran(DQ) tapi tu pun insyaAllah :) 

Oh yee . nee curikk gamba FB jugak >.< sorry der :P



To : Khairul Firdaus bin Jaafar

hope kau dapat stay dekat sane dengan okey :) aku akan selalu doakan untuk kau . sedar tak sedar platonik kite dah 3 months doe :D walau kite tak celebrate tapi platonik kite takkan hilang :) aku harap macam tulahh :P kbyee 


------------------------------------------------------------------

ABOUT US :/

Us tuu bestie aku . actually aku tak tahu kat mane silapnye aku nee . yang macam tu salah yang macam nee salah . diee always want the totally perfect one . aku pun kalaulah aku dapat anak macam diee . nak menjagenye . naye aa . sebenarnye aku taknak cakap pasal nee tapi aku rase sebel lah lelame . humph ;( maafkan aku yoo bestie . aku tahu aku nee menyakitkan hati . kalau korunk tengok gamba cover FB aku . ade buruk tak? Antara mane-2 orang dekat situ . aku nampak okeyy jee sebab tu aku upload . ngek ah -,- kenape perangai diee macam tuu . cerewet sangat . nasib lah aku nee bukan pendendam . sabar jelahh . haihh --' sampai suatu hari mungkin diee akan sedar . kecantikan fizikal di mata Allah semue same jee . kan kan kan :| ergh . aku punn dah taktahu nak cakap macam mane lagi . humphhh ;( sedih ah doe ! cube kau tolong faham orang lain jugak lah . jangan nak harap orang faham kau sorang :'{

KBYE *FULLSTOP

-----------------------------------------------------------------

SLE

Actually . aku ade google pasal mende nee sebab kakak mem aku kene penyakit nee . and aku dapat tahu penyakit neee memang bahaye sangat !

kakak mem aku nee memule demam panas 5 hari berturut-turut . then diee cakap yang diee saked-2 badan . mak diee engad macam saked biase jee . bawak doktor pun cakap takde ape . then gi urut jelahh . lelame lepeh tuu kakak diee tak silap aku kene sawan . then baru dapat detect SLE iaitu penyakit LUPUS . ade due jenis : DLE dengan SLE . DLE nee tanda-2 die dekat kulit . SLE nee bahaye siked . penyakit nee ialah penyakit di mana sistem pertahanan menyerang tubuh . sistem pertahanan nee sepatutnya lawan penyakit tapi penyakit nee sistem badan yang serang tubuh . yang bahayenye penyakit nee apabila menyerang bahagian otak . otak kan yang kawal seluruh badan . penghidap penyakit nee akan tidak dapat bergerak dengan stabil . sukar untuk membaca dan lain-2 lagi . buat masa ini penyakit nee takde penawarnye . cume boleh lemahkan serangan terhadap tubuh tuu jee . nauzubillah ;( tapi ape-2 pun . hope Allah sembuhkan kakak mem aku tuu . sebab Allah juga berfirman yang tiada penyakit yang tidak ada penawarnya kecuali mati . insyaAllah kakak mem aku tu sehad :')



-tu jee kodd-
sory if ade typing errors >.<




Kchaww ! ^^







Sunday, September 16, 2012

Dan sebenarnya >.< -make up again-

ergh :3 ktaklawak . ape aku buad nee >.< okey . ape yang aku buad ialah . pandang jup tajuk atas ^^ k dah pandang . humph . pandang lagi tajuk atas . ohh . okeyy . aku dengan >.< em em em ~ aku dengan ~ jangan marah aku aww . aku dengan . alah . korang dah tahu :D kann . dengan nee haa ---> EKO :)

k . actually die anggap aku pacarnya dah lame . maybe lepas aku break dengan MZSA just aku jee yang tak sedar . sampai hari ini aku jujur je ah yang aku ade aa rase suke en sayang dekat diee then diee tanye aa habes selame nee aku anggap diee ape then aku cakap . erk . rahasie . nee kalimat berharge nee >.< aku cakaplah yang diee special buad aku kann . bagi aku semangat ape semue kann . then diee macam tacing aww . aku tanye ah kenape . then diee cakap yang diee dah anggap aku awek diee dah lame . macam tuh aa . aku cakap aa yang aku tak ready nak kapel lagi buad mase nee tapi aku rase pun macam dah sayang jee kat diee kann so go on jelahh :D then tadi dalih-2 nak panggil ape xDDD last-2 panggillahh ~ errr . takleh gtau . nanti dah lame nanti aku gtau >.< hahah xDD folloe lahh cerite kitorang kat sinee >.< heheh . taknak sudah :P

nak cakap tu jee sebenarnya >.<

----------------------------------------------------------------

EKO UTOMO NUGROHO <3

buat kamu nee :

aku harap kamu bisa jagain aku . aku juga harap yang sayang kamu untuk aku gak dibagi-bagi . terus aku juga harap kalau kita jodohnya panjang . aku suka kamu bercanda soal kamu minta no ibuku >.< harap juga ia bakal jadi nyata . insyaAllah jika diizinkan Allah yaa <3


----------------------------------------------------------------

Hoping for a long lasting relationship <3



----------------------------------------------------------------

Cerita Hairi >.<


budak nee kan ade aa cakap gn aku . buad ape nak bace blog aku kalau takdek pasal diee kann . so . terime lahh :P

Hari nee budak gendut nee macam bad mood jee . then aku tanye aa kenape then diee cakap aa bla bla bla ~ secret >.< hahah xDD ade lah tuu . k . diee mintak aku buad acc burung biru diee . dahh . aku dah buad :) tapi tadi tah kenape sloe gile then emel tu takleh register bagai . ergh . sabo jelee . then aku letak pass yahoogilesloe! baru boleh xDD apedaa~ nee pun tenga chat dengan diee ^^



-tak tahu nak cakap ape dah >.<-





Kchaww yoo :P